A pénzügyi számviteli ügyintéző ugyanaz mint a pénzügyi szakügyintéző?
Nem ugyanaz.
A pénzügyi és számviteli ügyintéző középfokú OKJ képzés (szerintem kitörölheted vele...), míg a pénzügyi szakügyintéző felsőfokú. Ez utóbbi pl. pluszpontot jelent továbbtanulásnál, sőt (jó)néhány kreditet be is lehet számíttatni egyetemen/főiskolán. Nem mondom, hogy ezzel könnyebb elhelyezkedni, de ha diplomát is szeretnél később, akkor mindenképp a szakügyintézőt válaszd.
Persze, hogy jó. Csak szerintem akkor, ha mindenképp a mérlegképes a cél, akkor lehet, hogy célszerűbb lenne (időben) egy egyszerű középfokú OKJ, melyek általában 1 évesek.
Egyébként én is mérlegképest tervezek, és nekem egy vállalkozási ügyintézői végzettségem van, ami ugyanúgy elég hozzá.
Itt fel van sorolva, hogy milyen szakképesítések jók a mérlegképes tanfolyamhoz.
Remélem segítettem. :)
Van már okj-s végzettséged? Mert, ha nincs, és még nem vagy 23, akkor ingyen is meg tudod csinálni nappalin. Vagy, ha már elmúltál 23, akkor estin, de ebben az esetben meg valamennyit fizetni kell. Vagy, ha másképp nem megy, akkor maradnak a tanfolyamok. Vannak olyanok is, ahol nem 200.000-be kerülnek. :) (EFEB, Pallas70)
A pénzügyi-számviteli ügyintéző meg hát a legtöbb helyen (iskolarendszerben) 1,5 éves. (Minerva, MUA)
De beírod a gugliba, hogy pénzügyi-számviteli ügyintéző okj (esetleg még azt, hogy iskolarendszer), és találsz egy csomó lehetőséget. :)
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!