Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy biomérnök a biológia...

Egy biomérnök a biológia területén milyen képzést kap? A biológia melyik területeit tanulják meg ( növények, állatok stb). És ha ezt igy ki lehetne jelenteni akkor biológus diplomával vagy biomérnök diplomával megy töbvre az ember?

Figyelt kérdés

2019. nov. 12. 08:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem biológuskent nehezebb elhelyezkedni. Mindenképp kell mesterképzés, míg biomérnökként alapkezessel is van munka. Persze nem annyiért mint MSc-vel!

De amúgy nem lehet összehasonlítani a két szakot.

A biomérnökök szinte minden területbe belekapnak. Biokémia nagyon fontos, genetika, mikrobiológa,sejtbiológia is .

Állat és növényes tárgyak is vannak.

De mivel sok más területen kell helyt állniuk, nem merülnek annyira el ezekben, mint a biológusok.

Szerintem a biokémia a legfontosabb a szakon. Nagyon sok tárgyban elojon.

2019. nov. 12. 08:54
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

A biomérnökök biológiai képzése gyenge. Sok a kémia, fizika. Biológiából a biokémia, mikrobiológia, biotechnológia, molekuláris biológia, genetika, enzimológia a hangsúlyosabbak.

Mindkét diploma hasznos, nagyon függ az egyetemtől. A biológus szak hagyományosan az elit tudományegyetemeken (ELTE, Szeged, Debrecen, Pécs) erős.

2019. nov. 12. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

javaslom, hogy nézz körül itt. Én a Pannon Egyetemen végeztem biomérnökként. Egy botanika, egy zoológia és egy genetika tárgyon kívül a fókuszban sokkal inkább a sejtbiológia és molekuláris biológia volt és hogy a mérnöki gyakorlatban ezeket hogy lehet felhasználni.

A biomérnökség túlnyomórészt arról szól, hogy mikroorganizmusokat hogy tudunk felhasználni valamilyen termék gyártására és hogy ezt a gyártási folyamatot megtervezzék. Viszont a gyakorlatban magyarországon eléggé kiforratlan a dolog szerintem, többnyire vegyésztechnikusi állásokat lehet vele betölteni sajnos és csak ritkán mérnöki melót, szóval ebből a szempontból talán lebeszélnélek róla.

A biológusi diplomáról viszont nem tudok semmit.

2020. jan. 21. 16:17
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2020. jan. 29. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

biomérnök bsc szakon eléggé elmélyedtünk ezekben: Genetika, mikrobiológia,biokémia, állatélettan, állatgenetika, de akár növény irányba is el lehet menni , valamint volt még mikrobiális élettan, sejttan, sejtbiológia, molekuláris biológia (ez csak csak elméletvolt...)

bioinfó,biofizkém,biodiverzitás..

. De választahtó tárgyaknak még lehet választani sokfajta akár bioszosabb tárgyakat.

Én pont ezért ajánlom a biomérnökit, mert nagyon jó kis alapszak és ha msv-re inkább bioszosabb szakra mennél tovább mehetsz, de ha megtetszik a mérnöki irány , kinyílnak a kapuk abba az irányba. Míg egysima biosz alapszakkal, az utobbit választani nehezebb.

2021. jan. 12. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!