Egy biomérnök a biológia területén milyen képzést kap? A biológia melyik területeit tanulják meg ( növények, állatok stb). És ha ezt igy ki lehetne jelenteni akkor biológus diplomával vagy biomérnök diplomával megy töbvre az ember?
Szerintem biológuskent nehezebb elhelyezkedni. Mindenképp kell mesterképzés, míg biomérnökként alapkezessel is van munka. Persze nem annyiért mint MSc-vel!
De amúgy nem lehet összehasonlítani a két szakot.
A biomérnökök szinte minden területbe belekapnak. Biokémia nagyon fontos, genetika, mikrobiológa,sejtbiológia is .
Állat és növényes tárgyak is vannak.
De mivel sok más területen kell helyt állniuk, nem merülnek annyira el ezekben, mint a biológusok.
Szerintem a biokémia a legfontosabb a szakon. Nagyon sok tárgyban elojon.
A biomérnökök biológiai képzése gyenge. Sok a kémia, fizika. Biológiából a biokémia, mikrobiológia, biotechnológia, molekuláris biológia, genetika, enzimológia a hangsúlyosabbak.
Mindkét diploma hasznos, nagyon függ az egyetemtől. A biológus szak hagyományosan az elit tudományegyetemeken (ELTE, Szeged, Debrecen, Pécs) erős.
javaslom, hogy nézz körül itt. Én a Pannon Egyetemen végeztem biomérnökként. Egy botanika, egy zoológia és egy genetika tárgyon kívül a fókuszban sokkal inkább a sejtbiológia és molekuláris biológia volt és hogy a mérnöki gyakorlatban ezeket hogy lehet felhasználni.
A biomérnökség túlnyomórészt arról szól, hogy mikroorganizmusokat hogy tudunk felhasználni valamilyen termék gyártására és hogy ezt a gyártási folyamatot megtervezzék. Viszont a gyakorlatban magyarországon eléggé kiforratlan a dolog szerintem, többnyire vegyésztechnikusi állásokat lehet vele betölteni sajnos és csak ritkán mérnöki melót, szóval ebből a szempontból talán lebeszélnélek róla.
A biológusi diplomáról viszont nem tudok semmit.
biomérnök bsc szakon eléggé elmélyedtünk ezekben: Genetika, mikrobiológia,biokémia, állatélettan, állatgenetika, de akár növény irányba is el lehet menni , valamint volt még mikrobiális élettan, sejttan, sejtbiológia, molekuláris biológia (ez csak csak elméletvolt...)
bioinfó,biofizkém,biodiverzitás..
. De választahtó tárgyaknak még lehet választani sokfajta akár bioszosabb tárgyakat.
Én pont ezért ajánlom a biomérnökit, mert nagyon jó kis alapszak és ha msv-re inkább bioszosabb szakra mennél tovább mehetsz, de ha megtetszik a mérnöki irány , kinyílnak a kapuk abba az irányba. Míg egysima biosz alapszakkal, az utobbit választani nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!