Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programozás tanulása. Mi a...

Programozás tanulása. Mi a véleményetek erről az ajánlásról, "tematikáról"?

Figyelt kérdés

0. Angol alapfok

1. Minimális architektúra

2. digitális, avagy bináris logika megismerése

3. Adatstruktúrák és algoritmusok!!!

4. Python - 3. pont megvalósításai,

5. Linux alapismeretek

6. Git alapismererek

7. Docker alapismeretek

+ bash alapok

+ Euler project első 20 feladata

+ socket programozás

+ OOP

+ Második nyelv lehetőleg c/c++, java, node js, c#

+ harmadik nyelv lehetőleg funkcionális: haskell, esetleg prológ.

+Python mester fok

+ Második, harmadik nyelv mester fok

+ tdd : test driven development

2019. nov. 10. 14:28
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Nem kezdenék Pythonnal soha.

Az Euler projekt (és a felsorolt infók mindegyike) ingyenesen elérhető a neten, remélem, ezért, amit itt felsoroltál, nem akarsz fizetni senkinek.

2019. nov. 10. 14:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Természetesen nem szeretnék fizetni érte.

Tudom, hogy fent van a neten.

2019. nov. 10. 15:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi ez a káosz?

Ha nem iskolai keretek között tanulod, akkor szerintem szerezz egy jó könyvet, például a Head First sorozatból, és kezdj el tanulni egy nyelvet. Közben és utána egy platformot amire fejleszteni szeretnél. És utána fejlessz programokat.

Szerintem se kezdj Pythonnal, hacsak nem vagy kisgyerek. Sokkal jobb a C vagy Go, esetleg a Java, bár én most inkább a Go-val kezdenék és utána tanulnék Javát. Az OOP-t sokkal korábban kell tanulni, a nyelvvel együtt, és a TDD-t is a kezdetektől fogva, nem mindennek a legvégén.

És szerintem elég egyszerre csak egyetlen platformra/domainre koncentrálni, például mobil applikáció fejlesztés, és abban gyakorlatot szerezni.

2019. nov. 10. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Van ez a tanulónyelv, középiskolákban és egyetemeken szokták ezzel kezdeni, elég jó alapnak: PLanG

Ha ezt megérted teljesen akkor jöhet a többi

2019. dec. 8. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!