Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztási problémám...

Pályaválasztási problémám akadt. Mi lenne a nekem való?

Figyelt kérdés

Sziasztok

21 éves vagyok, eddig dolgoztam, mert nem éreztem magamat elég érettnek az egyetemre. Anno csináltam egy emelt informatika érettségit ami 71% lett. A matek elég jól ment gimiben, fakton tanultam. (Deriválni, integrálni tudok) Inkább vallom magamat, reál beállítottságúnak. Viszont, ahogy elnéztem az egyetemeken a mérnöki képzések matekos tárgyait... Ahhoz gyenge lennék, viszont tucat gazdaságis képzést nem csinálnék, nem érdekelnek a gazdasági dolgok. (láttam, hogy szinte mindenhol kötelezően választhaóakban benne van, azt még kibírom:D) Fővárosi egyetemek jöhetnek csak szóba (max Gödöllő még) és inkább nappali képzés. Szorgalmasnak vallom magamat, viszont ha nincs sikerélményem, hamar elmegy a kedvem a dolgoktól. Mindenképpen diplomás képzést szeretnék csinálni. Ami még mindenképp említendő, hogy nagyon rossz vagyok szóban, szóval olyan képzés kéne, ahol kevés szóbeliztetés van + nem igazán lenne jó, ha csúsznék. Szerintetek mi lenne a nekem való szak? Köszönöm a segítségetek és bocsánat, hogy kicsit hosszú lett!

2019. nov. 2. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bármelyik informatikus a gazdaságinformatikuson kívül. Barátnőm programtervező infon van, nagyon szereti. Nem kell sokat magolni, inkább gondolkodni, készséget fejleszteni, és nincsenek szóbeli vizsgáik, csak beadandók, zh-k, írásbelik.
2019. nov. 3. 08:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Az ELTE-re jár ismerősöm progra, nem szereti. Van olyan nyelv amit nem is gépen tanulnak... Hanem táblára írva csinálja a tanár.
2019. nov. 3. 14:58
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért lennél a mérnöki képzések matekos tárgyaihoz gyenge? Ha emelt szinten ment eddig a matek, akkor ez után is fog menni ugyan annyi tanulással mint annó, minimum 4-es megleszel. A fizika már sokkal húzósabb.

Ha programozni akarsz tanulni, akkor arról tudni kell, hogy suliba csak alapot mondják el. Aztán hogy te erre rá gyakorolsz vagy nem, az már a te választásod. Az hogy táblára írják nem jelent semmit. Attól még haza mehetsz és be gyakorolhatod. Programozni nem tanítanak meg iskolában, csak egy nagyon jó alapot adnak.

2019. nov. 12. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!