Pályaválasztási problémám akadt. Mi lenne a nekem való?
Sziasztok
21 éves vagyok, eddig dolgoztam, mert nem éreztem magamat elég érettnek az egyetemre. Anno csináltam egy emelt informatika érettségit ami 71% lett. A matek elég jól ment gimiben, fakton tanultam. (Deriválni, integrálni tudok) Inkább vallom magamat, reál beállítottságúnak. Viszont, ahogy elnéztem az egyetemeken a mérnöki képzések matekos tárgyait... Ahhoz gyenge lennék, viszont tucat gazdaságis képzést nem csinálnék, nem érdekelnek a gazdasági dolgok. (láttam, hogy szinte mindenhol kötelezően választhaóakban benne van, azt még kibírom:D) Fővárosi egyetemek jöhetnek csak szóba (max Gödöllő még) és inkább nappali képzés. Szorgalmasnak vallom magamat, viszont ha nincs sikerélményem, hamar elmegy a kedvem a dolgoktól. Mindenképpen diplomás képzést szeretnék csinálni. Ami még mindenképp említendő, hogy nagyon rossz vagyok szóban, szóval olyan képzés kéne, ahol kevés szóbeliztetés van + nem igazán lenne jó, ha csúsznék. Szerintetek mi lenne a nekem való szak? Köszönöm a segítségetek és bocsánat, hogy kicsit hosszú lett!

Miért lennél a mérnöki képzések matekos tárgyaihoz gyenge? Ha emelt szinten ment eddig a matek, akkor ez után is fog menni ugyan annyi tanulással mint annó, minimum 4-es megleszel. A fizika már sokkal húzósabb.
Ha programozni akarsz tanulni, akkor arról tudni kell, hogy suliba csak alapot mondják el. Aztán hogy te erre rá gyakorolsz vagy nem, az már a te választásod. Az hogy táblára írják nem jelent semmit. Attól még haza mehetsz és be gyakorolhatod. Programozni nem tanítanak meg iskolában, csak egy nagyon jó alapot adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!