Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás előtt állok....

Pályaválasztás előtt állok. Szeretnék Dr. -i címet szerezni, (lehetőleg nem az orvosin) de nem vagyok képbe, hogy milyen területeken lehet. Azt tudom, hogy mérnökin lehet, és a jogin is, de ők mivel foglalkoznak?

Figyelt kérdés
2019. nov. 2. 17:29
 1/8 anonim ***** válasza:
99%
Én azt gondolom, hoy ha a pályválasztás előtt nem tudod, hogy egy mérnök és egy jogász mit csinál, akkor talán ne erőltetesd az a Dr-i címet ...hagyjuk meg az okosabbjának, jó?
2019. nov. 2. 17:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a mérnökhöz matek kell, meg hogy tervez egy csomó mindent, a jogász meg pereket intéz, de nem tudom, hogy jól-e a definíció.
2019. nov. 2. 17:40
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:
30%
A "mérnökin" nem lehet. Orvos, fogorvos, gyógyszerész és jogász kap a diplomával doktori címet.
2019. nov. 2. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Magyarországon doktori címet általános orvos, fogorvos, állatorvos, gyógyszerész, jogász és államtudományi szakok elvégzésével lehet szerezni.

Amúgy mostanában miért van több ilyen kérdés?

Ha valakit az vezérel, hogy megszerezze a doktori címet, kvázi hogy doktorozzák és a neve előtt legyen ez az előtag, akkor az inkább bele se kezdjen.

2019. nov. 2. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Azt tudom, hogy a mérnökhöz matek kell, meg hogy tervez egy csomó mindent, a jogász meg pereket intéz, de nem tudom, hogy jól-e a definíció."

Egy kicsi részben igen, de ezek nem erről szólnak.

Nem minden mérnök tervez: vannak pl. mérnökinformatikusok, ők programoznak.

Matematika is csak pár félévig van.

A jogászok pedig nem csak perekkel "intéznek".

Ha sikeres szakvizsgát tettek, akkor lehetnek ügyvédek, ügyészek, bírók vagy jogtanácsosok.

2019. nov. 2. 18:26
 6/8 Estádio de Felchút ***** válasza:
79%

Címzetes doktor akkor lehetsz, ha általános orvos, fogorvos, állatorvos, gyógyszerész, jogász szakon végzel. Ekkor foglalkozásdoktori címet kapsz, hagyományból.

Ha viszont tudományos fokozatot szeretnél (amit azért nem nézek kibelőled...), akkor azt akár mérnöki vagy más területen is megszerezheted, ha mesterképzés után elvégzed az egyetem doktori iskoláját.

2019. nov. 2. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

Ha csak az mozgat, hogy doktori címet kapj, bele se kezdj a jogba, mert előre mondom, nem fogod végig csinálni. A jog 10 féléves, ami után van az államvizsga, sikeressége esetén pedig megkapod a diplomát a doktori címmel, amivel konkrétan kitörölheted a feneked, mert semmit nem ér, csak annyit érsz el vele, hogy van egy dr a neves előtt.

Ezután döntheted el mit szeretnél tovább csinálni. 3 év szakmai gyakorlat után leteszed a szakvizsgát, ami után még egy ideig próbaidőben vagy, majd felvételt nyersz a Kamarához, és csak ezzel a tagsággal praktizálhatsz. Ez az egész folyamat több mint 10 év. Ezt nem fogod csak azzal végigvinni, hogy szeretnék egy doktorit.

2019. nov. 2. 20:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Bármelyik szakkal lehet Dr-t kapni, ha Phd-zel még mester után.
2019. nov. 3. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!