Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit lenne érdemes tanulnom?

Mit lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

24 éves no vagyok. Angliában elek,de haza szeretnek költözni és tanulni,csak egyelőre azt nem tudom,hogy mit.

Van egy érettségim ,illetve egy logisztikai ügyintéző szakmám.

Arra gondoltam,hogy tanulhatnek könyvelőnek,vámosnak ,esetleg ovononek.

2019. okt. 23. 16:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem tanulsz Angliában? Most még pont időben vagy.

Van érettségid, vagyis eleve jelentkezhetsz kinti egyetemre közvetlen. Ha nem valami erős az érettségid és mondjuk nincs nyelvvizsgád, akkor jelentkezhetsz mondjuk Access to He vagy Foundation Year-re. Ez olyan mint a nulladik év, pont azoknak akiknek nincs meg minden végzettség az alapszakhoz. Illetve kapsz egy jó alapot mire elkezded az első évet. Valamint nem vesz el sok időt, sok egyetemen csak 3 napot kell bejárni, legrosszabb esetben is csak négyet. Egy sokkal minőségibb, stresszmentes gyakorlatias oktatásban lenne részed legalább. Én biztos nem mennék Magyarországra továbbtanulni, kivéve ha elkerülhetetlen lenne a kintmaradás.

2019. okt. 23. 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
En is kulfoldon elek es en is gondoltam arra, hogy haza megyek tanulni (fogorvosi), de megis inkabb itt maradok, pedig itt nehezebb bejutni. Az altalad vagyott szakoknal meg foleg nem mennek haza, tuti bejutsz, ha van egy eros kozepfoku tudasod, ha felsofok akkor meg plane, ha nem elsore, akkor masodjra. Szerintem se menj haza, ha nem muszaj, de persze a te dontesed. Sajnos Magyarorszag nem a gyakorlatorientalt kepzeserol hires, pedig az lenne a lenyeg.
2019. okt. 23. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Kőműves, villanyszerelő, ács, festő, stb
2019. okt. 23. 17:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Az a gond,hogy itt £9000 a tandíj ,a másik pedig,hogy attól tartok,sokkal nehezebb lenne nekem megtanulni akármit is angolul,mint magyarul.
2019. okt. 25. 07:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze,hogy nehezebb,de mennyivel buszkebb lehetnel magadra. Ugy tudom a diakhitel eleg baratsagos es most meg meg is kapnad. Te tudod,en maradnek. 2. valaszolo vagyok. Azert gondolod meg jol.
2019. okt. 25. 07:53
 6/7 anonim ***** válasza:

A diákhitelre nem kell rágörcsölni. Most még alanyi jogon jár mindenkinek. Illetve ha felveszed, nem számít bele hitelnek a credit check/score-nál sem, olyan mintha fel se vetted volna.

Csak akkor kell visszafizetni, ha van munkád, ha nincs akkor nem kell fizetni. Illetve ha van is munkád, csak akkor kell törlesztened, ha évi legalább ~27 ezer fontot keresel. Vagyis heti olyan £560. És az efölötti összegnek a 9%-át vonja majd le a munkáltatód automatikusa, szóval ha keresel heti 700 fontokat is, akkor is csak ilyen 20-30 fontokat kell havonta törleszteni. Illetve 30 év után elévül.

Szóval a hitel nagyon barátságos.

Azért lenne érdemes 0. évre jelentkezned, mert ott is tanulhatnál angolt.

Egyébként szerintem kevésbé megeröltető egy angol egyetem mint egy magyar.

De ha mindenképp haza akarsz költözni, a könyvelő jó szakma.

2019. okt. 25. 09:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon kedvesek vagytok!

Köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 25. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!