Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik azok a humán irányú...

Mik azok a humán irányú szakmák amikkel jól lehet keresni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Olyan szakmák érdekelnének amik humán beállítottságú embereknek való. Nem vagyok kibékülve se a matekkal, se a fizikával....

2 év múlva érettségizek, szóval már ideje lenne legalább valami irányt találnom amiben gondolkodhatok. Mindenképp főiskolához/ egyetemhez kötődő szakmák érdekelnének.

Németül/angolul tanulok, de nem feltétlen nyelvvel kapcsolatos irány érdekelne.

2019. okt. 23. 14:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Gazdaságinformatika? Munkád lesz vele, jól is fizet, annyira nem kemény, mint egy sima infós szak, szorgalommal kompenzálható a tehetségbeli hiány, fenék és kitartás kérdése. Teszel mellé 1-2 nyelvet magas szinten és menedzseri, üzleti elemzői, vagy ilyen állásokra is jó vagy.
2019. okt. 23. 16:59
 12/22 anonim ***** válasza:
58%

Csatlakozom a kermarkot javaslókhoz. Itt írtam róla bővebben:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

Még humánabb ötlet a kommunikáció szak. Abból is meg lehet élni rendesen, csak jónak kell lenni.

Egyéb ötletek: pszichológia, jog.

2019. okt. 23. 17:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológiát nem javaslom. Épp kiutat keresek belőle.
2019. okt. 23. 17:13
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Segítsek? :)
2019. okt. 23. 17:28
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy kéttannyelvű gimibe járok, és szerintem inkább az erősebbek közé tartozik, mint a középszerűekhez. 0.-ban,9.-ben 5ös voltam matekból, de 10.-ben jött egy sokkal többet követelő tanár, na nála a 4esért azért kicsit többet kell tennem....

(Olyan gyorsan halad, hogy sajnos itthoni tanulassal tudom csak tartani a tempót)

Nem mondom, hogy teljesen hülye vagyok a matekhoz, csak hozzátesz, hogy nem is annyira szeretem.

A jog érdekelne a legjobban, csak mindehol azt olvasom, hogy 4-5x-ös túlkézés van a jogászokból....

Akkor majd olvasgatok a kereskedelem és marketingről, lehet ez lesz a befutó☺️

2019. okt. 23. 17:54
 16/22 A kérdező kommentje:
Ja és igen, nézegettem már érettségi feladatokat matekból. A legnagyobb problémám az velük, hogy sokszor számomra túl bonyolultan írják le a feladatot, és magát a feladat szövegét nem értem meg sajnos...
2019. okt. 23. 17:58
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
én kettesekkel mentem át matekból középiskolában (érettségim is annyi lett). Akkoriban szerencsés volt a helyzet,mert a mérnök szakok többsége 90 pont alatt volt (akkor 72-120 között volt a ponthatár). Engem 85 el vettek fel anno. Nem ismerem a mostani pontszámítási módszert,de ha jól tudom 400 a max. Vagyis pl. egy miskolci egyetem gépészmérnök állami fin. alap képzés 280 pont pont annyi,mint az én időmben a 85 pont. Egy picivel kevesebb is. Én sz@rtam magasról a tanulásra középiskolában mégis meg tudtam csinálni két műszaki egyetemet (ME és BME). Nem szabad ennyire parázni ezektől. Ja,fizika...ahhoz még hülyébb voltam mint a matekhoz. Úgy végeztem el a ME-t ,hogy elektrotechnikához annyi közöm volt,hogy ha belenyúlsz a konnektorba akkor megráz. A BME-n sajna komolyabb volt a követelmény :) de nem sokkal. Valójában ezt a matek+fizika dolgot az emberek túlmisztifikálják. Szerintem egy műszaki főiskolás/egyetemi matek könnyebb mint a középiskolás. Egy dologgal szoptam de azt vagy 10 óra magántanár megoldotta. És az a diff. egyenletek voltak. Minimális élelmességgel simán lehet teljesíteni egy műszaki egyetemet. Vagy nem is tudom hogy működik már most,először mindenféleképpen főiskolai szintet kell csinálni,nem (BSc)? mindegy is :) Szerintem ez az előre ráparázás bekódolja az emberbe ,hogy esélytelen egy ilyen iskolát megcsinálni. Ennek nincs köze nyilván a humán dolgokhoz,inkább arra akartam rámutatni,hogy ezen ne parázzál.
2019. okt. 23. 18:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Jogra eszedbe ne jusson menni! Mindenki jogra megy, akit humán terület érdekel mert azt hiszi, hogy pénzes szakma, hát rohadtul nem. Én jogász vagyok és olyan túlképzés van, hogy eszméletlen. Jah és minden hülyét felvesznek és elvégzi (nagyon alacsony a ponthatár bárki bekerül, max fizet érte, ami nem sok más szakokhoz képest) ma már, a nappalira is sokat vesznek fel, levelezőre is még többet. Szerintem az már nagyon rossz, ha egy jogi asszisztensi állásra! is jelentkezik egy jogász, sok a pályaelhagyó csak nincs róla statisztika. A fizetés nagyon szar, kivéve a jobb helyeken, aminek véges a száma, és nehéz bejutni, így a legtöbb nettó 120 forintért dolgozik ügyvédjelöltként vagy megy éppen az állami szférába, néhánynak sikerül vállalat (de nem igényelnek annyi jogászt). Jog legyen a legutolsó, amire gondolj! Nekem is ezt mondták, megbántam. Bárcsak valami gazdasági szakra mentem volna, azzal külföldre is tudsz nyitni, több lehetőséged van mint joggal, a jogászi szakma, (hozzáteszem csak itthonra érvényes) leáldozóban van, sajnos.
2019. okt. 23. 19:48
 19/22 A kérdező kommentje:

Annyira sajnalom, hogy ilyen rossz a helyzet a jog teren, mert nagyon erdekelne...

Ha mondjuk ker.mar. -ra megyek akkor inkabb Corvinus vagy BGE? Vagy esetleg mit ajanlotok?

2019. okt. 23. 20:05
 20/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez csak Magyarországon van így a jog esetében, más országokban tőlünk nyugatra közel sincs így. Itthon a jogi képzést meg szakmát teljesen ellehetetlenítették, tönkretették, megbecsültség, színvonal nulla sajnos. Sok kollégával beszéltem külföldön, náluk jogásznak lenni a legnagyobb presztízs az orvosival együtt (bár ott a jelentkezőket is megszűrik), jövedelem is sokkal magasabb, nálunk meg ma már inkább hagyjuk kategória egy jogász...
2019. okt. 23. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!