Mennyit szigorodott a magántanulói státusz elbírálása?
Vagyis "egyéni munkarend" az új neve.
Már régebben is gondolkodtam hogy magántanulóként jobban tudnék tanulni.Szakgimnáziumba járok,utolsó két évem van még, nyílván a szakmai elméleti és gyakorlati órákra be járnék,de a többire nincs értelme bemenni heti 4nap dél.u. 4ig.A tanárok alig tanítanak,van hogy be se jönnek órára, aki meg tanítana az vagy nem tud az osztály miatt (erre kitérek majd) vagy úgy magyarázza el a dolgokat mintha főiskolán lennénk, és kb lesz*rja hogy megértette e valaki vagy sem, megy tovább az anyaggal.
Az egész osztály egy k***** b**kó 4-5 kivétellel, nem hadják a tanárt tanítani ,és azokat akiket tanulni akarnak.
Minden óra olyan mintha egy cirkuszban lennék de komolyan :D
Ott van még az hogy nagyon introveltált vagyok,annyira szorongok emberek között hogy nem egyszer rosszul lettem e miatt, és ezen a 38 fős osztály nem segít, a tanulásban meg pláne.Próbálok változni , de a suli miatt nem haladok.
Itthon is problémák, anyámat műtötték
daganattal, később kiderült hogy áttétes, most kezelésekre jár, de ez mindegy most.
Mennyi esélye lenne hogy megkapnám az egyéni munkarend státuszt ? Vagy csak erősen indokolt esetben adják ki?Ha valaki dott be kérvényt az Oktatási Hivatalba szeptember 1. után,neked pozitív bírálat lett vagy sem?Mennyi időbe telt?
Előre is köszi a válaszokat!
Nagyon sokat.
Senki nem tudja, mivel tök új a rendszer.
En 7-8. osztalyban voltam magantanulo, akkor rohadt konnyen megadtak, hiszen az igazgato biralta el a kerelmeket, nem az Oktatasi Hivatal.
Most gimiben ujra megkertem, viszont en fel vagyok mentve egy targybol, plusz kulfoldon is tanulok, szoval talan igy nagyobb az eselyem. Amugy sajnos nem par napos dolog, nekem pl. szeptember kozepe ota ulnek rajta.
Amugy ahol engem vizsgaltak a felmentes miatt, volt olyan opcio, hogy beilleszkedesi zavarok miatt nem tudod elvegezni a sulit (szerintem ez mondjuk siman lehet indok egy ilyen helyzetben, ezt en is kihasznaltam a sajatomnal, mert ugyanolyan helyzetben voltam/vagyok, mint te.)
Anyukadnak meg jobbulast, sajnos anno en is egy ugyanilyen ugy miatt lettem magantanulo.
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálom aztán hátha.
(Egy rövid gondolatot ideírnék még, hogy a mai fiatalok nem csak azért mennek ki külföldre mert kint többet keresni, hanem azért mert amit a kormány művel itthon.
Most komolyan mit fognak még szabályozni, államosítani, korlátozni az emberi jogokat? Én megértem ezt is hogy a magántanulósággal sokan visszaéltek, de akkor se ezt kellett volna csinálni, hanem az oktatást fejleszteni kéne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!