Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Amennyiben már van egy bsc....

Amennyiben már van egy bsc. Diplomám meg egy nyelvvizsgám, és szeretnék még egy diplomát, akkor az új szabályok értelmében nekem is kell egy új nyelvvizsgát meg egy emelt szintű érettségit tennem?

Figyelt kérdés
( úgy tudom, hogy van diplomád, akkor nem kell emeltezni)
2019. okt. 6. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Mesterképzés vagy bsc?
2019. okt. 6. 21:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Bsc.
2019. okt. 6. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:
26%

Ha BSc, akkor ha még nincs emelt szintű érettségid (az első diplomához kapcsolódó felvételi során), akkor azt mindenképpen le kell tenned.

Az első diplomádhoz kellett egy középfokú nyelvvizsga, azzal kipipálod a követelményt, nem kell másikat csinálnod.

2019. okt. 6. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Aki diploma alapján kéri a pontszámítást annál eltekintenek az emelt szintű érettségitől. Elvégre az érettségidhez semmi köze nem lesz a felvételihez, mert nem abból lesznek a pontjaid, úgyhogy, ha nincs, nem baj. A nyelvvizsgád, ha államilag elismert, komplex és élő nyelvből van, akkor viheted. De szerintem érdemes megpróbálkozni még egy nyelvvizsgát összehozni, mert diplomával maximum 400 pont szerezhető, jó, ha van pluszpontod :)
2019. okt. 6. 21:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2019. okt. 7. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!