Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy mentőszakorvosnak miért...

Egy mentőszakorvosnak miért kell 7 évvel tovább tanulnia mint egy mentőtisztnek, ha?

Figyelt kérdés

Ha ugyanaz a feladatuk és ugyanazzal a jogkörrel rendelkeznek?

Legalábbis egy mentőtiszt ezt írta: "Kocsin ugyanaz a feladatunk, ugyanazzal az orvosi körrel vagyok felruházva én is."

De a mentőtiszti az "csak" egy 4 éves egyetem, az orvosi egyetem + oxyológus képzés pedig 11 év...

De akkor mi értelme van megcsinálni?

2019. okt. 2. 08:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem ugyanaz a jogkör. Egy mentőtiszt protokolt követ, amitől az orvos indoklás nélkül eltérhet.

Nem minden mentőben van mentőorvos. Amíg nincs a helyszínen, a mentőtiszté a felelősség.

A legtöbb mentőorvos részmunkaidőben mentőzik.

A válasz a kérdésre az is lehet, hogy aki orvosira jelentkezik, még nem feltétlen tudja, hogy mentőzni szeretne (sokan gyakorlatok során szeretnek bele) + az oxyológus nem csak mentőben dolgozhat.

A mentőtisztek egy specifikus képzést kapnak, hogy a lehető legmagasabb szintű elsőellátók legyenek bármilyen helyzetben.

Amúgy relatíve kevesen diplomáznak (főként csúszás nélkül), mert vagy kibuknak (nehéz), esetleg felvételiznek orvosira ("ez nagyon nehéz, de ha bírom, talán az orvosit is bírnám"), vagy egész egyszerűen nem sikerül a szakvizsga (aki orvosin eljut a szakvizsgáig, valószínű, hogy átmegy. Mentőtisztin nagyon nem így van).

2019. okt. 2. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!