Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ELTE fizika szakja mellet...

Az ELTE fizika szakja mellet van eséj még közgazdaságtant tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon érdekel mindkettő és egyiket sem akarom elhagyne, de nem vagyok egy ,,csoda gyerek".

Vagy nagyon túl válalnám magam ?

2019. szept. 30. 18:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hogy mi érdekel ? Ugye a fizika :) Matematika, de mérnöknek nem nagyon akarok menni ezért godoltam valami közgazdaságtan-pénzügy
2019. okt. 2. 16:15
 12/15 anonim ***** válasza:
A fizika tág fogalom. Azért kérdezem, mert a fizika szakon belül specializálódnod lehet (bizonyos értelemben pedig kell).
2019. okt. 3. 07:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Végezd el a fizika alapszakot, majd menj közgáz mesterre.

Nem tudom, hogy kreditvizsgálat nélkül felvesznek -e, de ha szerzel 30 kreditnyi gazdasági tárgyat, akkor szerintem simán felvesznek (áthallgatsz stb.).

2019. okt. 4. 18:47
 14/15 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"Végezd el a fizika alapszakot, majd menj közgáz mesterre." Azt mégis hogy? 🤔😕. Oda vissza a tantárgyak fele sem közös.

Kérdező:

1. Több osztatlan 5 éves mérnök-fizikus évfolyamtársam kezdte el 2. évben a Közgázt (sőt, egyikük a villamosmérnökit) és fejezte be a képzéseit jelesre. Ők színjeles/kitűnő gimnazisták voltak az OKTV élmezőnyből (én nem). Ha ilyen vagy, akkor érdemes lehet megpróbálni. Ellenkező esetben a fizikusi apparátus elsajátítása sikerülhet, de nem lesz olyan színvonalú, mint ami miatt a fizikára megy egy ember.

2. Egy évfolyamtársam a fizikus után végezte el a közgázt, majd abból doktorált. A CEU-n lett kutató.

3. Ha érdekel a pénzügy és a fizika, akkor legyél majd quant. A kutatók éjszakáján volt erről egy előadás. Ha jól megy a differenciálegyenlet, a valószínűségszámítás, a statisztika vagy a statisztikus fizika, a C++, a Python, akkor nem közgázosként is jók a kilátások.

2019. okt. 11. 20:21
 15/15 A kérdező kommentje:
rendben
2019. okt. 12. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!