Az ELTE fizika szakja mellet van eséj még közgazdaságtant tanulni?
Sziasztok! Nagyon érdekel mindkettő és egyiket sem akarom elhagyne, de nem vagyok egy ,,csoda gyerek".
Vagy nagyon túl válalnám magam ?

Végezd el a fizika alapszakot, majd menj közgáz mesterre.
Nem tudom, hogy kreditvizsgálat nélkül felvesznek -e, de ha szerzel 30 kreditnyi gazdasági tárgyat, akkor szerintem simán felvesznek (áthallgatsz stb.).

"Végezd el a fizika alapszakot, majd menj közgáz mesterre." Azt mégis hogy? 🤔😕. Oda vissza a tantárgyak fele sem közös.
Kérdező:
1. Több osztatlan 5 éves mérnök-fizikus évfolyamtársam kezdte el 2. évben a Közgázt (sőt, egyikük a villamosmérnökit) és fejezte be a képzéseit jelesre. Ők színjeles/kitűnő gimnazisták voltak az OKTV élmezőnyből (én nem). Ha ilyen vagy, akkor érdemes lehet megpróbálni. Ellenkező esetben a fizikusi apparátus elsajátítása sikerülhet, de nem lesz olyan színvonalú, mint ami miatt a fizikára megy egy ember.
2. Egy évfolyamtársam a fizikus után végezte el a közgázt, majd abból doktorált. A CEU-n lett kutató.
3. Ha érdekel a pénzügy és a fizika, akkor legyél majd quant. A kutatók éjszakáján volt erről egy előadás. Ha jól megy a differenciálegyenlet, a valószínűségszámítás, a statisztika vagy a statisztikus fizika, a C++, a Python, akkor nem közgázosként is jók a kilátások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!