Sajnos betegség miatt ki maradtam 8. dik osztályból.10. dikes kellene lennem de még mindig nm kezdtem újra a sulit. El lehet valahogy intézni hogy egyből 9. dik osztályt kezdjek és ne kelljen újra járni a 8-at?
Hát, nem tudom, mennyire engednék meg, hogy esetleg levizsgázz a teljes nyolcadikos tananyag minden tantárgyából.
Meg még arra is gondolok, hogy esetleg estin hátha meg tudnád csinálni, és egyébként utána elmehetnél még esti gimibe is, abból van kettő éves is, és akkor asszem évszámilag kijön, hogy érettségizhetnél ugyanakkor , mint a társaid, akikkel együtt kezdted a tanulást.
Még a levelezős/digitális középiskolákba is 8 osztályról szóló bizonyítványt kérnek, sajnos nem lehet kihagyni.
Ha nem szeretnél bejárni utolsó évre, akkor kérhetnél magántanulói státuszt (szerintem egészségügyi problémák esetén megadják most is, de már nem vagyok benne annyira ebben a rendszerben), otthon felkészülsz. Esetleg azt lehetne, hogy 8-9-ből felkészülsz egy év alatt otthon (nem tudom, hogy mennyi segítséged van), utána pedig ha beiratkozol középiskolába, esetleg kérhetnél egy osztályozó vizsgát? Ezt nem kötelesek biztosítani, lehet,hogy egyáltalán nem vállalnák be.
Javítsatok ki, de szerintem az összes nappali középiskolába szükséges a központi felvételi is a jelentkezéshez. Lehet a levelezőn tehetnél viszont osztályozót, ott jönnek innen-onnan különböző végzettségekkel az emberek. Van olyan levelező, ahol nem is kell az összes középiskolai tárgyat tanulni. Bátyám kétfélébe járt, volt egy ilyen két éves, ott csak az érettségi tárgyak + a választott kellett, illetve digitálisba, ott minden, 4 évig (esetleg három korábbi szakképzettséggel) járták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!