Gazdasági mesterképzés?
Mit gondoltok, melyik az a gazdasági mesterképzés, amelyiket ha elvégzi az ember, akkor jópár pozíciót megpályázhat cégeknél, vállalatoknál, multiknál?
Melyik az úgynevezett jolly joker szak/diploma, amelyikkel nem csak 1-2 munkakör tölthető be?
Lehet más alapdiplomával is menni, csak kreditelismertetési eljárást kell lefolytatni. Ha megvan a minimum kredit (ált. 30 kredit), akkor felvesznek, és a pótló tárgyakat kell megcsinálni.
Egyébként ilyen helyzetben vagyok én is. Marketing és vezetés és szervezés Msc-n gondolkodok. Ezek elég univerzális szakok, sok pozíciót be lehet velük tölteni. Természetesen legalább 1 nyelv magas szintű ismerete alapfeltétel.
Köszi a válaszokat!
Köziges alapdiplomám van, és ahogy nézem, bőven meglenne a belépő szintű 30 kreditem gazdasági MSc-re, viszont nem tudom, hogy melyik érné meg.
Másik alapképzést nem szeretnék csinálni, mert ha kreditelismeréssel bejutok, akkor egy mestert erősebbnek éreznék.
Utánaolvastam a pénzügy és a számvitel mestereknek, de nem nagyon érzem őket közelállónak magamhoz.
A marketing, érdekesnek tűnik, az ellátáslánc-menedzsmenttel együtt.
Viszont a vezetés és szervezés az mit takar, mire jó? Nagyon ködösnek tűnik.
Mert eléggé olyan a hangzása, mint ha valakiből menedzsert képeznének, de gondolom csak ettől a diplomától nem lesz valaki vezető.
Milyen pozikhoz jó ez? Logisztika, beszerzés, HR, termeléstervezés, minőségirányítás területekre hasznos lehet?
Mert ha jól láttam, ez a legnépszerűbb gazdasági mesterképzés, erre jelentkeznek a legtöbben. Ezért gondolom, hogy könnyen el lehet vele helyezkedni, viszonylag jó fizetéssel.
Vagy csak egy nesze semmi fogd meg jól kaliberű szak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!