Jártam már korrepetálásra is ott tudok mindent és órákon is. De a dolgozatom mindig 2-es 3-as lesz. Hogy tudnám úgy tanulni a matekot hogy értsem is és alkalmazni is tudjam?
Muszáj ÖNÁLLÓAN feladatokat megoldanod. Ez -főleg az elején- elég nehéz, de minél több rutinod van, annál jobban veszed az akadályokat.
2019. szept. 6. 21:14
2/9 anonim válasza:
Az elso valaszolo 100 %-os ertekelest kap, mikor nem is a kerdesre valaszolt lenyegeben.
Vicc.
Hogyan oldjon meg onalloan feladatokat te nagyokos, ha nem is erti, hogyan kell megoldania?
Nem a kerdesre valaszoltal.
2019. szept. 7. 01:10
3/9 anonim válasza:
Kedves 2-es. De a kérdésre válaszolt. A matek az ilyen. Le kell ülni és csinálni. A tanár csak segít ha elakadsz, így időt nyer neked, meg könnyebben elmondja, hogy mi volt a hibád. Ez a legnagyobb tévhit, hogy "csak meg kell érteni a matekot és onnantól könnyű". Nem, ez nem így van
2019. szept. 7. 07:20
4/9 anonim válasza:
Előző vagyok, véletlen elküldtem. Szóval a matekot nem csak megérteni kell. Én sem azért voltam ötös, mert megértettem, ha nem otthon volt, hogy 8 órákat matekoztam a szabad időmben. Mivel a matekot tanulni kell majd gyakorolni. És e közben érti meg az ember az anyag részt. A tanár nem pótolja az önálló tanulást. Én is jártam fizikából tanárhoz, mert egyetemen volt fizika, de középiskolába nem tanultam (volt óra de lusta voltam tanulni rá). A tanár csak elmondja mit, miért és hogy kell csinálni, de be gyakorolni mindenkinek magának kell, nem ülhet senki az ember felett
2019. szept. 7. 07:23
5/9 anonim válasza:
Ha jó és dolgozatokon is magabiztos matekos akarsz lenni, akkor nem szabad a rutinszerű feladatoknál leragadni. Meg kell tanulni matekos fejjel gondolkodni. Ehhez pedig gondolkodtató feladatok tömegén kell átrágnod magad, még az sem baj, ha nem az adott tananyaghoz kapcsolódóan. Szerezz be egy megfelelő feladatgyűjteményt, s törd a fejed mondjuk napi egy órát. Ne zavarjon az sem, hogyha néha nem jutsz eredményre, mert maga a fejtörés, töprengés a lényeg. Az agyunk olyan, mint az izmaink: edzeni kell és akkor erősödik, enélkül eltespedünk.
2019. szept. 7. 07:57
6/9 anonim válasza:
Az utolso valaszolo jol leirta.
Nem a gyakorlas ellen vagyok. De a szimplan gyakorlastol senki sem lesz jo matekos. Ez nem tortenelem, amit be kell magolni.
2019. szept. 7. 11:53
7/9 anonim válasza:
Nincs érzéked hozzá. Szóval offold a dolgot. 2-es már elég, hogy ne bukj me. Azt meg könnyű összeszedni. Úgyse használod soha az életben a suliban tanult felesleges matekot.
2019. okt. 16. 10:00
8/9 A kérdező kommentje:
Lényegtelen hogy van-e hozzá érzékem vagy nem én szeretném érteni meg muszáj is lenne mivel orvosi egyetemre szeretnék menni
2019. okt. 16. 20:32
9/9 anonim válasza:
Nem lényegtelen, ugyanis Te azt kérdezted, hogy MIÉRT nem érted, én a kérdésre válaszoltam. Tehát rosszul tetted fel a kérdést, ha arra vagy kíváncsi, hogy hogyan érthetnéd meg.
Ajánlom a matekerettsegi.hu-t
És a mateking.hu-t
Én 4-esre érettségiztem matekból a matekerettsegi.hu segítségével, úgy hogy 2-es vagy 3-mas voltam matekból minden év végén a 4 középiskolai évem alatt. A mateking is jó, sokkal olcsóbb is viszont az főként érettségire készít, míg a matekerettsegi.hu-n osztályokra lebontva is lehet tananyagot venni (pl. csak a 9.osztályos matek anyagot).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!