Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újbóli érettséginél lehet más...

Újbóli érettséginél lehet más a választott tárgyam, mint a régi érettségimnél volt?

Figyelt kérdés

Le akarok érettségizni biológiából és kémiából újra emelt szinten, hogy meglegyen az egyetemhez szükséges pontszámom, de a régi érettségimnél egyik tárgy se volt a választottjaim között.

8 éve földrajzból érettségiztem, de most ebből a két tárgyból akarok leérettségizni.

Ezt a két tárgyat is figyelembe fogják venni érettséginél vagy csak az egyiket, mert ugye ezek válaszott tárgyak.

Vagy inkább valamelyik tárgy helyett tegyem le az érettségit valamelyik kötelezőből.

2019. aug. 29. 00:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Amikor már megvan az érettségid, akkor abból tehetsz amiből akarsz.
2019. aug. 29. 00:41
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem ilyen egyszerű a képlet ! Csak abból a tantárgyból érettségizhetsz újra ( vagy először ) ami felvételi követelmény ! Kötelező tantárgyakból nem lehet újra érettségizni, hogy a felvételinél ez által magasabb pontot szerezzél !
2019. aug. 29. 07:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2. Hogyne lehehetne, én épp ezt csináltam matekból és fel is vettek :)
2019. aug. 29. 08:06
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
3 Úgy,hogy a matek nem volt felvételi követelmény ? Én is átmentem ezen állatorvosi másodjára csak emelt biológiából és emelt kémiából lehetett javítani a kötelező tantárgyakból nem lehetett ! Én is akartam angolból mert az elég gyengén sikerült de nem lehetett !!
2019. aug. 29. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:
Az új érettségi eredményedet néznék, CSAK a vitt pontokba (vagy vmi ilyesmi a neve) számítanák be az előző érettségi eredményeidet.
2019. aug. 29. 15:16
 6/13 anonim ***** válasza:
4. Ohm gépészmérnöki :)
2019. aug. 29. 15:17
 7/13 A kérdező kommentje:

Hogyne lehetne kötelezőkből is! Van olyan haverom, aki mindenből újra érettségizik!

Nekem is anno elég gyengék lettek az érettségi eredményeim, én meg szeretnék egyetemre menni.

8 éve a földrajz volt a választottam, de most meg kémia, biológia az a két tárgy, amit kérnek azokra a szakokra, amiket én kinéztem.

De, lehet törit meg matekot is bevállalom pluszbam, hogy meglegyen a szükséges pontszám.

2019. aug. 29. 15:46
 8/13 A kérdező kommentje:

Akkor valaki magyarázza ezt meg! Tehát elég az egyetemi szak által kért két tárgyat emelt szinten nagyon jóra megírnom, és már bent is vagyok?

Ez így túl egyszerű lenne, nemde...?

2019. aug. 29. 15:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen elég lehet duplázással ha jól sikerül nyilvánvalóan szóbelivel együtt !
2019. aug. 30. 07:18
 10/13 anonim ***** válasza:
A kémia emelt minden, csak nem egyszerű. Elég jól kell kenned, hogy megérje duplázni (90%-os biológia mellett is kell hozni 70% fölött).
2019. aug. 30. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!