Tudnátok segíteni kiigazodni az egyetemi tanév rendjének értelmezésében?
Tehát:
Reg.hét, beiratkozás az tiszta: minden fontosabb ügy, kérelem beadása.
Szorgalmi időszak:az az időszak, amikor be kell járni egyetemre az órákra (szept. 2 - dec. 14)
I. ZH hét: amikor bizonyos tárgyakból van zárthelyi (okt. 28-31)
Vizsgajelentkezés: amikor azokból a tárgyakból amiből kollokvium van, kiválasztok egy időpontot, amikor vizsgázni szeretnék (Nov. 25)
Előzetes tárgyfelvétel: ezt értem
II. ZH hét: ezt nem igazán értem, miért van 2. is. (Dec. 9-14)
Vizsgaidőszak: amikor be kell menni vizsgázni. (Dec. 16 - Jan. 25.)
Segítetek nekem tisztázni a dolgokat?
Tehát mikor van az, hogy el kell kezdeni tanulni?
Első,illetve második zh előtt hány héttel, plusz akkor a november-decembert nevezzük annak az időszaknak, amikor van az a kemény tanulás az egyetemistáknak?
Vagy ha nem, akkor meddig van kb a "lazítós" időszak?

Azért van 2 zh hét mert 2 zh-t fogtok írni. Egyet okt. 28-31 között a másikat pedig december 9 és 14 között. (tehát egy tárgyon írsz 2 dolgozatot).
Azt hogy mikor kell elkezdeni tanulni, függ tőled, a szaktól, mindentől. Én pl állandóan készülök, van aki vizsga előtt átolvassa és ötöst kap.

Hat a szakodtól függ a tanulás. Meg hogy mennyit tudsz megtanulni egyben. Én azt ajánlom hogy az anyagokat mindenképp készítsd elő folyamatosan ahogy halad az év. Tehát már szeptembertől. Nalunk sok a szakkönyv amit olvasni kell, bar nem mindent szoktam en sem de azert nalunk kell abból is hogy átmentünk. Ha ennek a zh het előtt egy héttel állsz neki nem biztos hogy lesz mindenre időd. Ez igaz a vizsgákra is.
Az a baj a zh masok van aki ugy csinalja nalunk hogy lefelezi az anyagot de van hogy a 2 zh egymásra épül vagy a masodik zh "nagyobb" es az első anyagára is számítani kell benne.
Szóval ne az utolso pillanatban állj neki mert ha vizsgát veszel fel majd decemberben ott is valamivel el kell kezdeni az első héten. Én ezt kb előre eldöntöm es arra a targyra jobban készülök hogy akar ha hétfőn is van egyből a vizsga el tudjak menni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!