Vajon meglehet-e ezt csinálni így?
Meg lehet, kérdés, érdemes-e...
Jelenleg az OKJ-s végzettségért jár többletpont a felvételinél, de a tanulmányok során nem jelent formális előnyt (nem mentesít tárgyak elvégzése alól). Egyébként is nagyon különbözik a villamosmérnöki tudás a villanyszerelőitől.
Viszont éppen átalakítják az OKJ-s rendszert, és ugyan senki nem tudja, mi lesz a vége, valószínűleg jóval nehezebben tudsz majd szakmát szerezni, hacsak nem szakirányú szakgimnáziumba jársz. De mondom, ez nagyon-nagyon kérdőjeles még.
Az egyetemi felvételihez már egy emelt szintű érettségi és egy nyelvvizsga is kell.
Szerintem ha elhivatott vagy, megvan/meglesz az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga, akkor felesleges szakmát tanulnod egyetem előtt. Ha kiderül, hogy nagyon nem neked való a villamosmérnöki szak, akkor abbahagyhatod és tanulhatsz villanyszerelőnek (bár, mint írtam, egyelőre senki nem tudja pontosan, hogyan).
Annyira egészen más a kettő, hogy az is csoda, hogy ugyanazzal a betűvel kezdődnek.
A mérnök azt tanulja, fejleszti és gyakorolja az egyetemen, hogy hogyan lehet a műszaki problémákat megoldani a matematika eszközeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!