A mérnöki szakokon a fizikai vagy a matematikai rész a nehezebb?
Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 22:40
2/5 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy milyen mérnöki szakról beszélünk.
3/5 anonim válasza:
az sem mindegy,hogy melyik egyetem és ott melyik tanár. Pl. ME GÉK matematika sokkal durvább volt mint a BME GÉK matematikája (pedig az anyag nagyjából ugyan az volt). De ebben az esetben a tanár volt a kulcsa a dolognak. Általánosságban amúgy a "fizikai" része szokott a neccesebb lenni. A matek résznél nagyon sok átfedés van addig mondjuk pl. statika, hőtan, elektrotech között nagyon nincs. Tőlem ezek a tárgyak középiskolában eléggé távol álltak, kegyelem kettesekkel mentem át. Viszont az egyetemi teljesen más volt. Szerintem érthetőbb. A diffegyenletes rész volt nekem húzós de azt meg magántanár megérttette viszonylag hamar.
4/5 anonim válasza:
Gépészmérnöki szakon a fizika a húzósabb. Matek "csak" az analízis, abból az 1-3 nem veszélyes, a 2 az, ami húzós (integrálása, differenciál egyenletek)
Fizika viszont sokkal több van:
- Fizika
- Mechanika 1-2-3
- Hőtan
- Áramlástan
- Általános géptan, valamint Gépelemek 1-2 is nagyrészt fizika
- Műszaki fizika labor
- Elektrotechnika
- Irányítástechnika
- Pneumatika
- Hidraulika
Minden fizika...
5/5 anonim válasza:
Villamosmérnökként nekünk 1 félév fizikánk volt, és ott is csak középiskolai tananyagot ismételtünk deriválással kiegészítve. Analízisből 2 félév volt, ahol minden új volt (kivéve a matekfaktos gimnazistáknak). Így én a matematikai részt mondanám nehezebbnek, de az sem volt egyáltalán nehéz csak arra többet kellett tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!