Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A mérnöki szakokon a fizikai...

A mérnöki szakokon a fizikai vagy a matematikai rész a nehezebb?

Figyelt kérdés

2019. aug. 24. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Milyen mérnök?
2019. aug. 24. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy milyen mérnöki szakról beszélünk.
2019. aug. 24. 22:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
az sem mindegy,hogy melyik egyetem és ott melyik tanár. Pl. ME GÉK matematika sokkal durvább volt mint a BME GÉK matematikája (pedig az anyag nagyjából ugyan az volt). De ebben az esetben a tanár volt a kulcsa a dolognak. Általánosságban amúgy a "fizikai" része szokott a neccesebb lenni. A matek résznél nagyon sok átfedés van addig mondjuk pl. statika, hőtan, elektrotech között nagyon nincs. Tőlem ezek a tárgyak középiskolában eléggé távol álltak, kegyelem kettesekkel mentem át. Viszont az egyetemi teljesen más volt. Szerintem érthetőbb. A diffegyenletes rész volt nekem húzós de azt meg magántanár megérttette viszonylag hamar.
2019. aug. 24. 23:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gépészmérnöki szakon a fizika a húzósabb. Matek "csak" az analízis, abból az 1-3 nem veszélyes, a 2 az, ami húzós (integrálása, differenciál egyenletek)

Fizika viszont sokkal több van:

- Fizika

- Mechanika 1-2-3

- Hőtan

- Áramlástan

- Általános géptan, valamint Gépelemek 1-2 is nagyrészt fizika

- Műszaki fizika labor

- Elektrotechnika

- Irányítástechnika

- Pneumatika

- Hidraulika

Minden fizika...

2019. aug. 25. 10:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Villamosmérnökként nekünk 1 félév fizikánk volt, és ott is csak középiskolai tananyagot ismételtünk deriválással kiegészítve. Analízisből 2 félév volt, ahol minden új volt (kivéve a matekfaktos gimnazistáknak). Így én a matematikai részt mondanám nehezebbnek, de az sem volt egyáltalán nehéz csak arra többet kellett tanulni.
2019. aug. 25. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!