16 éves vagyok, biológia-kémia tagozatos osztályba járok, de igazából vegyesen vagyok humán és reál beállítottságú is. Egyszerre érdekel az orvoslás és maga a pszichológia is, mindenféleképpen szeretnék emberekkel foglalkozni (gondolkodtam a biomérnökön, de emiatt el kellett vetnem).
Melyik szak nehezebb, bekerülés és bentmaradás szempontjából? Bár az előbbi talán könnyebben menne...
Orvosi után egy köpéssel lehetsz terapeuta, míg pszichológia után soha nem leszel orvos. Pszichológusként mondom, hogy legyél orvos, százezerszer több lehetőséged van és azon az úton is elérheted ezt. Az orvosi nyilván nehezebb, de elmondhatatlanul több vele a lehetőség. Engem sajnos nem vettek fel annak idején, de neked drukkolok.
2019. aug. 22. 22:43
2/9 anonim válasza:
Orvos!
A pszichológusra is nehéz bekerülni, de könnyű elvégezni.
Hátránya, hogy kb ugyanannyi évig kell egyetemre járnod, mint az orvosira, viszont utóbbi végén lesz két betű a neved előtt és ha érdekel, akkor szakosodhatsz pszichiáternek.
2019. aug. 22. 22:51
3/9 anonim válasza:
Pszichiáter, mindenképp (ha megbecsülést is akarsz, nemcsak pénzt). A pszichológushoz járók többsége csak beszélgetni akar valakivel, jó pénzért. Igazi esetei az orvosnak vannak. Amúgy klinikai szakpszichológussá válni 8-9 év (nem tudom pontosan). Jaj, és a pszichiáter hiányszakma, szóval...
2019. aug. 22. 23:55
4/9 anonim válasza:
Orvosi! Sokkal több lehetőség, nagyobb presztízs, de nehezebb is az egyetem sokkal.
2019. aug. 23. 06:53
5/9 anonim válasza:
Én is mindenképpen az orvosira szavazok, ha megteheted és bírja a gyomrod.
2019. aug. 23. 09:11
6/9 anonim válasza:
Szerintem is orvosi, a fent említett szempontok miatt.
Szuper, hogy a reál és a humán vonal is érdekel, én is így vagyok ezzel, most vagyok végzős.
2019. aug. 23. 12:28
7/9 anonim válasza:
Teljesen ugyanígy vagyok én is ...
2019. aug. 23. 15:14
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítőkész válaszokat!
2019. aug. 23. 15:24
9/9 anonim válasza:
Orvosként tuti nem leszel munkanélküli. Szerintem pszichológusokból ellenbben túlképzés van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!