Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt matek vagy töri fakt?

~Kicsi móki kérdése:

Emelt matek vagy töri fakt?

Figyelt kérdés
Szerintetek ha egyetemen gazdaságtudományi karra szeretnék jelentkezni matekból vagy töriből érdemesebb emelt érettségit tennem?Mekkora hátránnyal indulnék ha töriből emelteznék?

2019. aug. 22. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Matek, a töri attól függetlenül, hogy lesz, inkább a matek húzós mindenhol. Én nagyon sajnálom, hogy (ugyan mérnöki képzésre) de nem matek faktra mentem, hanem törire, mert az jobban tetszett.
2019. aug. 22. 22:12
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Én gazdaságtudományi karon tanulok, töriből emelteztem, viszont jártam matek faktra is.

Angolból mindenképpen emeltezni akartam, a pontszámításnál pedig mind a matekot, mind a törit elfogadják, szóval én az alapján döntöttem a töri emelt mellett, hogy azt jobban szerettem plusz úgy gondoltam, hogy abból jobb emelt érettségit tudnék írni, mint matekból.

Azzal viszont, hogy matek faktos voltam, láttam, hogy megy a matek (legalábbis a gimis emelt szint, egyetemen kb. meghaltam) és írtam egy baromi jó közép matek érettségit.

Szóval ha meg tudod azt oldani, akkor szerintem járjál mind a kettőböl faktra, és majd amikor jelentkezni kell az érettségire, már érezni fogod, hogy melyikből vagy erősebb.

2019. aug. 22. 22:19
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Ha az egyetemi tanulmányaid előkészítése a cél, akkor matek. Ha a felvételi pontszám optimalizálása, akkor javaslom, hogy a tanáraiddal beszélj, hogy milyen pontszámokat érhetsz el kb az adott érettségiken, fakttal vagy nélküle.
2019. aug. 23. 10:42
 4/6 anonim ***** válasza:
83%

Hasonló gondal küzdök :D

Én arra jutottam hogy töriből emeltezem, abbol jobbat tudnék írni szerintem.

2019. aug. 23. 19:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a matekot javasolnám, mert egyetemen az fog kelleni sokkal inkább. Az egyetemi matekot egy jó emelt szintű tudással nagyjából meg lehet csinálni, ha viszont soha nem hallottál ilyenekről akkor az egyik legkeményebb tárgy lesz.
2019. aug. 23. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Végül a matek mellett döntöttem, mivel hiába tudnék töriből jobbat írni, a gazdasági karon a matek lesz a domináns és inkább most küzdök meg vele, mint majd egyetemen. Továbbá így az is kiderül alkalmas lennék e a szakra, mert ha nem még időközben tudok váltani. Szóval úgy gondolom így lesz a legjobb. Köszönöm mindenkinek!
2019. szept. 5. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!