Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki, hogy élte/éli meg a...

Ki, hogy élte/éli meg a fogorvosi kart?

Figyelt kérdés
Hány éves az egyetem? És milyen nehéz? Nincs semmi szabadidő? És mennyit kell tanulni? Oda csak ilyen sznobok mennek és gazdagok? Kíváncsi vagyok.

2019. aug. 18. 17:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Aki azt írta, hogy ezért is lett mérnök. Nagyon gratulálok hozzá. Szerintem én nem tudnám végig csinálni ahoz tehetség kell ahogy a matematikához is :D Nagyon ügyes vagy :) Remélem majd meg találom én azt az álom munkámat amit szivesen csinálok majd :)
2019. aug. 19. 14:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Teher alatt nő a pálma. Munkával menni fog a fogorvosi is.
2019. aug. 19. 17:53
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogorvosin vagyok hanem villamosmérnökin, de általános véleményt én is írhatok.

Nálunk persze máshogyan kell tanulni, de ugyanúgy több 100 oldalas könyveink vannak, félévenként meg 6-9 tárgy.

Nem úgy kell gondolkodni hogy hány oldalt kell megtanulni. Ha így áll hozzá az ember akkor már elveszett dolog az egész.

A szakmát mész megtanulni, azért jelentkezik az ember mert érdekli, ezzel akar foglalkozni. Be kell járni előadásra és gyakorlatokra, foglalkozni kell az anyaggal és teljesíthető minden.

Nincs olyan hogy X oldalt kell megtanulni minden nap. A számonkérések előre ki vannak írva, onnantól pedig mindenki úgy osztja be az idejét ahogyan szeretné. Hogy a ZH most 200 vagy 5000 oldal anyagából van az lényegtelen. Ha valóban érdekel a téma akkor úgy is meg fogod tanulni.

Tudom hogy középiskolában nem tanítják meg a rendszerszintű gondolkodást. Egyetemen pedig a legfontosabb skill. Úgy kell tanulni, hogy egészében átlásd az anyagot. Így gyakorlatilag mindent mindenből le tudsz vezetni. Ha ez megy akkor onnantól a nevezéktan az ami nehéz lehet, de annak is van logikája (latin nyelv.)

Én pl mindig úgy tanulok hogy a miérteket keresem. Végigjárok egy témát és ahelyett hogy sorról-sorra megtanulnám, helyette az újabb és újabb kérdéseket megválaszolva felépítem az anyagot magamban.

2019. aug. 19. 20:11
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Hát ez fogas kérdés.
2019. aug. 20. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!