Ki, hogy élte/éli meg a fogorvosi kart?
Nem fogorvosin vagyok hanem villamosmérnökin, de általános véleményt én is írhatok.
Nálunk persze máshogyan kell tanulni, de ugyanúgy több 100 oldalas könyveink vannak, félévenként meg 6-9 tárgy.
Nem úgy kell gondolkodni hogy hány oldalt kell megtanulni. Ha így áll hozzá az ember akkor már elveszett dolog az egész.
A szakmát mész megtanulni, azért jelentkezik az ember mert érdekli, ezzel akar foglalkozni. Be kell járni előadásra és gyakorlatokra, foglalkozni kell az anyaggal és teljesíthető minden.
Nincs olyan hogy X oldalt kell megtanulni minden nap. A számonkérések előre ki vannak írva, onnantól pedig mindenki úgy osztja be az idejét ahogyan szeretné. Hogy a ZH most 200 vagy 5000 oldal anyagából van az lényegtelen. Ha valóban érdekel a téma akkor úgy is meg fogod tanulni.
Tudom hogy középiskolában nem tanítják meg a rendszerszintű gondolkodást. Egyetemen pedig a legfontosabb skill. Úgy kell tanulni, hogy egészében átlásd az anyagot. Így gyakorlatilag mindent mindenből le tudsz vezetni. Ha ez megy akkor onnantól a nevezéktan az ami nehéz lehet, de annak is van logikája (latin nyelv.)
Én pl mindig úgy tanulok hogy a miérteket keresem. Végigjárok egy témát és ahelyett hogy sorról-sorra megtanulnám, helyette az újabb és újabb kérdéseket megválaszolva felépítem az anyagot magamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!