Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit szóltok ehhez a fakt...

Mit szóltok ehhez a fakt választáshoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pályaválasztás előtt állok. Szeptembertől egy gimnáiumban tizenegyedikes leszek, és faktnak törit vettem fel. Nagyon tetszene a jogi pálya,viszont a gyógyszerészet is vonz. Ezért nem tudom,hogy módosítsak-e rajta. Arra gondoltam,hogy megmarad a töri (ezt nagyon nem szetetném leadni) és felveszem mellé a biológiát. Magánúton pedig kémiát tanulnék. Mit szóltok ehhez? Teljesíthető ez az elképzelés? Ti a helyemben mit tennétek? Ugyanis történelemből több éve versenyzek sikeresen,és nagyon fájna a szívem,ha leadnám. Az az ember vagyok sajnos,aki még most se tudja meghozni a döntését. Ezért is köszönöm előre azoknak akik segítséget nyújtanak nekem.

2019. aug. 13. 20:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazából kettő nagyon távolálló szakma, terület érdekel, de ha menni fog, akkor szerintem ezzel nincsen probléma, mondjuk kicsit gondolkodhatnál rajta, hogy komolyan melyik legyen, mert ez a három így sok. Koncentrálj inkább egy dologra, hogy az sikerüljön, mintha 3 dolog lebegne előtted és ne sikerüljön egyik kettő sem.

Nekem mondjuk volt olyan osztálytársam (idén érettségiztem), akinek 3 faktja volt, igazgatói engedéllyel, de ő kitűnő volt. Minden esetre hajrá, sok sikert!

2019. aug. 13. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyforma erővel vonz a jogi és a gyógyszerészi pálya, akkor inkább a gyógyszerészit válaszd szerintem. Ennek egyik fő oka, hogy jogászból túl sokan végeznek évente, és egy jogi végzettséggel a munkaerőpiacon sehol sem vagy mindaddig, míg le nem teszel szakvizsgákat. Reálisan legalább 30, de inkább 35 éves leszel, mire jogászként rendes fizetéssel járó, megbecsült állásod lesz, s addig leginkább csak segédmunkaerő leszel egy hivatalban valaki keze alatt. Ezzel szemben gyógyszerészként már fiatalon teljes megbecsüléssel járó, felelősségteljes állásod lehet egy gyógyszertárban. Egyszóval a gyógyszerészivel jársz szerintem jobban, s ha emellett döntesz, akkor mivel elég magasak a ponthatárok és biológia-kémia emelt szintű érettségi kell, amelyek közül egyik sem piskóta, mindenképp a biológia-kémia fakultációt válaszd. Az élet néha kegyetlen döntésekre kényszeríti az embert, de most az az elsőrendű cél két évig, hogy bekerülj, és ehhez ideiglenesen félre kell tenni a vágyaid egy részét. (Gondolj csak bele, hogy éreznéd magad, ha mondjuk egy ponttal lecsúsznál a felvételről, valószínűsíthetően amiatt, mert sokat foglalkoztál történelemmel.) Ha már felvettek, egyetemistaként hobbiból továbbra is kedvedre olvasgathatsz történelmi tárgyú könyveket. Sajnos a jelenlegi felvételi rendszerben verseny van, s aki két lovat akar egyszerre megülni, az hátrányba kerülhet.
2019. aug. 13. 21:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A töri miatt nem fogsz tudni rendesen koncentrálni a felvételi tárgyakra. Tizedikben még csak-csak, de jövőre amikor már számítanak a jegyek én elgondolkodnék, hogy ér - e annyit a maximalizmus, hogy amiatt hátránnyal induljak neki az érettséginek.
2019. aug. 14. 07:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én biológia, matek és közgázt választottam anno.

Végül mindnek hasznát vettem :)

2019. aug. 14. 08:52
 5/5 anonim válasza:
100%

Most voltam 11.es és én emelt biológia, emelt fizika és emelt német faktokra jártam. (Orvosi miatt az első 2, a német meg mert eleve nyelvi tagozat mellé jól jött le is érettségiztem 5ösre abból)

Megértem, ha nem tudsz dönteni, mert őszintén szólva én most lemondtam az orvosiról, mert főként a németre koncentráltam és a másik 2 háttérbe szorult. Én végig csináltam ezt az évet így 3 emelt fakttal, néha hulla voltam, de túl lehetett élni.. Viszont tényleg jó lenne, ha hamar kitalálnád melyik érdekel jobban, mert akkor kevesebb energiád veszik el úgymond feleslegesen és többet tudsz belefektetni a lényegesekbe..

Na de röviden, ha elszánt vagy, meg tudod csinálni. De jobb, ha tényleg teljesen oda tudod tenni magad valamelyikben. (Engem is érdekel a jog, de ha visszacsinálhatnám és nagyobb érdeklődést mutatnék a reál tárgyak irán is, akkor tuti az orvosit vagy pl a te esetedben a gyógyszerészetet választanám. Nagyobb a jövője és az elismertség is)

Sok sikert és kitartást :)

17/L

2019. aug. 14. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!