Elsőéves egyetemistaként milyen táskát, mappát vegyek?
Ti mit használtok?
Mert gondolom előadásokra bőven elég 1-1 füzet, ahhoz nem kell túl nagy dolog.
Hátitáska, vagy valami aktatáska szerűség?
Esetleg elég valami jobb kinézetű mappa?
Macbookot gondolom semmi értelme előadásokra behurcolni?
Vagy van aki beviszi?
2:
Azt nem írtam, Corvinus, pénzügy-számvitel.
Ez a vastag füzet jól hangzik, mert az előadáson úgysem tud olyan szépen jegyzetelni az ember, viszont utána a külön füzetbe való átírásnál újra rögzül az anyag.
Ezt az egy füzet, majd újra átíras dolgot sose értettem. Totális időpicsékolás. Én minden órára külön füzetet vittem, igyekesztem szépen jegyzetelni, sose kellett újra írnom. A külön füzet azért is jó, mert ha kölcsön kérik (márpedig fogják), nem kell az egész félévnyi anyagod odaadnod. Ráadásul van olyan szeminárium ahol beszedik a füzetet, mert abba kellett házit írni vagy ilyesmi. Vizsgára tanulásnás is sokkal hasznosabb, ha minden egy helyen van.
Laptopot akkor érdemes vinni, ha az előadó ppt-t használ és azt előre kiadja. Akkor elég ha oda pötyögsz bele néháy kiegészítést.
4:
Van olyan spirálfüzet is, aminek utána kivehetően a lapjai.
Az is jó lehet, mert elég mindig 1-et vinni, de aztán meg külön le tudod az adott tantárgyhoz fűzni utána és át sem kell írni.
Én anno próbáltam egy vastag füzetbe, lapokra... végül azért, hogy ne legyen sok cuccom nap mint nap, az jött be, hogy hagyományos A5-ös füzeteket hordtam magammal. Volt óra, amire elég volt egy félévben 1 db, volt, amire elhasználtam 10-et. De egy napra is max 4-5 kis füzetet kellett vinnem, ami nem mennyiség, alig foglal helyet.
Most megint gondolkodom az egy nagy füzeten, és utána kiírom, azzal is tanulok... aztán lehet, hogy a 2. konzultációs hétvégére már inkább a kis füzeteket viszem. Majd meglátom. Szerintem ez menet közben mindenkinek alakul, hogy a legpraktikusabb az egyén tanulási módszeréhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!