BA - MSc diploma párosítás?
Ha az MSc diplomám teljesen más területről való lesz, mint a BA-m, de én az MSc-vel szeretnék elhelyezkedni, az mennyire lesz a jövőben álláskeresésnél problémás?
Szokták egyáltalán firtatni az alapdiplomát, ha már attól magasabb képzettségem lesz?
Azért akarok váltani, mert az alapdiplomám területén nem látok semmilyen karrierlehetőséget, illetve az illetmények is nevetségesen alacsonyak. Ez a közig MA-val sem változna.
Mivel a bolognai rendszer lehetővé teszi, így átmentem gazdasági területre MSc-re és alig maradt hiányzó kreditem amit majd pótolnom kell szeptembertől.
Alapképzésen is volt statisztika, projektmenedzsment, vezetés és szervezés, emberi erőforrásmenedzsment, minőségbiztosítás, humánkontrolling, mikro, makro, bankszabályozás, pénzügyi jog, stb.
Szóval nem az alapok nélkül kezdem el a mestert (úgy fel sem vettek volna).
Úgy van, ahogy a #12-es mondja, a hiányzókat bepótoltatják.
"Dehogynem, én vagyok az élő példa."
Okes. Óvodapedagógus BA diplomával megnézem mikor mész Villamos MScre. Jelentkezni se tudsz. Vagyis tudsz. De a követelmények nem teljesülnek.
"gazdasági területre MSc-re "
Itt is tévedésbe vagy. A gazdasági terület az BA és MA
MSc-n nincs gazdasági sem BSc-n.
#14 #15
Egy szóval nem állítottam, hogy bármilyen alapszakról lehet menni bármilyen mesterre. Azért a bolognai rendszer ennyire azért nem rugalmas. Amikor igazat adtam a #12-nek, arra céloztam, hogy felvétel esetén a hiányzó krediteket bepótoltatják. De egy bizonyos számú kreditnek meg kell lennie a felvételinél.
Az, meg hogy mely szakok BA, MA, vagy BSc, MSc, meg lehet nézni a felvin. Előbbiek humán szakok, utóbbiak reál.
Jó nagy hülyeségek vannak a fejekben...:D Hogy mivel mire mehetsz azt nem a szak dönti el, hanem az alatta megszerzett kreditek. Ha van elég a megfelelő kreditekből a kerettantervedben, akkor a szak általában egyenes bemenet. Ha nincs vagy egyeteme válogatja, akkor kreditelismertetést kell végezni. Ebben benne vannak a szabadon választott tárgyak is. Tehát ha valaki hobbiból felvesz egy halom tárgyat bölcsészként mérnöki alapszakosoktól szabadon választottnak és megfelel az esetleges írásbelin, akkor fel lesz véve.
A BA-BSc ezt nem befolyásolja. A BA az Bachelor of Art, a BSc az Bachelor of Sciences. Attól függően, hogy a terület hova tartozik inkább. Ettől függetlenül ilyen szempontból (is) tanulhatsz teljesen más területen, ha megvannak a kreditjeid.
könyörgöm, ne olyanok okoskodjanak már, akik talán a felsőoktatást sem ismerik. Pszichos ismerősöm is ment vezszervre, nagyon jól tette. Most legalább normális fizetést kap és hasznosíthatja a tanultakat HR területen. A közszerv is hasonló lehet. Nálam ez nem annyira egyértelmű, mert két teljesen más szakról van szó, de ha akarok, itt is találok határterületet...
Nagyon jól összefoglaltad a lényeget! Az a baj, hogy aki nekiállt kötözködni, az át sem látja a felsőoktatást, hogy hogyan működik.
Egy kevésbé piacképesebb alapszakkal is lehet egy nagyon versenyképes mestert szerezni. És így az alapszak nem lesz feleslegesen elvégzett.
Viszont így eléggé eltértünk az eredeti kérdésemtől. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!