Emelt érettségiért 2020-ban hogy fog járni a többletpont? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
ELTE-ÁJK a cél jövőre, viszont most elbizonytalanodtam, hogy kell-e töriből emelteznem. Szóval jogra az érettségi vizsgatárgy kötelezően a töri, plusz lehet választani idegen nyelvet vagy magyart, az egyiket emelt szinten kell teljesíteni. Nekem van már német emeltem, ősszel angolból fogok szintemelőzni. A korábbi követelmények alapjan töriből közepeztem volna, angol/német emelt mellett és úgy lett volna 50 pluszom (többi 50 nyelvvizsga és OKTV eredmény). Viszont most, hogy kötelező egy emelt és arra nem jár pont, elbizonytalanodtam. Szerintetek számíthatom az egyik nyelvet (ami ergo így nem kell a jogra) a kötelező emeltnek és a másik nyelvből szerzett emeltre kaphatnék 50 pontot (mint vizsgatárgy)? Vagy mindenképp kell töriből is emelteznem, hogy meglegyen az 50? Na tehát az a lényeg, hogy számítható-e olyan emelt érettségi eredmény kötelező emeltnek, ami NEM szerepel az adott egyetem adott szakának választható vizsgatárgyai között? Bocsi a bonyi fogalmazásért, jó lenne, ha valaki elmagyarázná, mert meg szeretném úszni azt az emelt törit :D2019. júl. 30. 20:25
1/1 anonim válasza:
Igazából úgy van, hogy jövőre is kell 1 emelt (töri vagy irodalom vagy idegen nyelv), de az ezekből bármelyik lehet, szóval lehet az angol vagy a német is
De ugye az a kérdés, hogy ha emeltet csibalsz nyelvből, akkor azt elfogadjak-e emelt erettseginek ÉS nyelvvizsganak is vagy csak az egyiknek
Mert ha Mind2 feltételt teljesited így, akkor tulajdonképpen mondjuk a némettel ki van pipalva a 2 feltétel és akkor az angolt plusz pontnak számíthatják
Legalábbis Szerintem 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!