Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező tagozaton mennyire...

Levelező tagozaton mennyire veszik komolyan az órákon való részvételt? A bejárást?

Figyelt kérdés
Úgy általánosságban kérdezem, azokat akik így végeztek. Írnátok szakot is? Az ellátási-lánc menedzsment mester miatt kérdezem. De úgy általánosságban is érdekel hogy a levelező tagozattal mi a helyzet.
2019. júl. 28. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy, mint nappalin: az előadásokra nem kötelező bejárni, így azokon kb 20-50% részvétel szokott lenni; a szemináriumokra meg illik bejárni, így azokon olyan 70-80% a részvétel. A szabályzat szerint a szemináriumok 75%-án minimum ott kell lenni, de mivel a levelezőn általában össze vannak tömbösítve az órák (egy délelőtt alatt lenyomnak 4 órát ugyanabból, és ez mondjuk 3 alkalommal), így gyakorlatilag egy alkalommal lehet hiányozni.
2019. júl. 28. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Több helyre és több szakra is jártam levelezőre, s az a tapasztalatom, hogy csak a laborgyakorlatokra volt kötelező bejárni. A számonkérések mind a vizsgaidőszakban voltak, s aki azokat órákra járás nélkül is teljesíteni tudta, azt nem zargatták az oktatók. Ugyanakkor nem járni az órákra több hátránnyal is járhat, például olyan módon, hogy az órán mondja el az oktató, hogy melyik jegyzetből, mit, és milyen mélységben fog számonkérni. Sokszor az órák tartalmát lefedő digitális anyagokat nem tesznek az oktatók az egyetemi honlapról letölthetővé, hanem csak annak adják oda az egyes órák végén, aki eljön az órákra és viszi a saját pen drive-ját. Aki nem volt éppen ott aznap, az rosszul járt. Szerintem minden tárgyból legalább az első konzultációra érdemes elmenni, hogy az ember kellőképpen informált legyen, de még jobb mindre, különben a saját dolgát jócskán megnehezítheti. Ha nem tudod megoldani a bejárást, akkor pedig kell egy csoporttárs, aki hajlandó neked minden információt és anyagot továbbítani.
2019. júl. 28. 22:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Szeretnék én bejárni igazából, az összes szombati órát meg tudom oldani de vannak pénteken is.. S nekem az a necces. Ezért tartok tőle.
2019. júl. 28. 22:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondtam az előbb, attól nem kell tartanod, hogy nem engednek majd vizsgázni azért, mert a pénteki órákra nem tudsz bejárni. Sajnos viszont ha nem jársz a pénteki órákra, be kell vállalnod, hogy emiatt jó eséllyel megnehezedik majd a dolgod. Különösen akkor, ha egy adott tárgyból minden konzultáció péntekre esik, így egyáltalán nem találkozol az oktatójával. Próbálj egy jóbarátot találni a csoporttársaid között már az első szemeszterben, aki továbbít minden fontos információt, így tudod majd könnyebben kezelni a hiányzásokat.
2019. júl. 29. 08:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen a segítséget. Tudom nehezebb lesz úgy elsajátítani. De megnyugodtam kicsit hogy ettől még a vizsgát letehetem.
2019. júl. 29. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!