Gazdálkodás menedzsment vagy Pénzügy számvitel, nem tudok dönteni?
Mindkettő nagyon érdekel és tetszik, de teljesen elbizonytalanodtam, nem tudok dönteni a kettő közül.
Ezért pro és kontra érveket várnék tőletek.
Ki, melyikre jár/járt, jó döntés volt-e, újra oda menne-e, stb?
Gazdmenes vagyok, de okj-n elvégeztem a mérlegképes könyvelőit, ami ugye a pénzügy-számviteli alapképzésses egyenértékű.
A pénzügy-számvitel képzésben rengeteg a számvitel, komplexen, és töményen oktatják a számvitelt.
A gazdmen ezzel szemben inkább mindenből ad egy keveset, specializációkat választhatsz, ami majd töményebben adja azokat a tárgyakat, amiket választani fogsz. Én pl pénzügy specialitzációra szeretnék menni, ahol - nevéhez hűen - főként pénzügyes tárgyak vannak
A GM széles, de nem mély tudást ad, míg a PSZ inkább mély, de nem széles tudást. Vagy pénzügy, vagy számvitel specializáción lehet az egyikben elmélyedni, és onnan általában pénzügy vagy számvitel mesterre szoktak továbbmenni. Ezekkel igazi szakközgazdász lesz az ember.
A GM még a sokféle specializációval együtt sem mélyül el egy területben annyira, mint a PSZ. Viszont cserébe szinte minden gazdasági mesterre tudsz róla menni. Az ugye nem titok, hogy az országban a legtöbben erre a szakra jelentkeznek és itt tanulnak, tehát ha itt valami nagyot szeretnél alkotni, akkor egy jól irányzott mesterre kell menni, és/vagy közben saját szakálladra egy egzotikus nyelvet, vagy valami programozási nyelvet stb. elsajátítani. Ellenkező esetben egy leszel a sok közül, akik a Bsc diplomával a kezükben ott állnak, és nem nagyon tudják, mihez kezdjenek.
Ha a pénzügy vagy a számvitel közül az egyikben szeretnél elmélyülni és szívesen is csinálnád, akkor a PSZ-t ajánlom. (Én NG-s vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!