Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vissza kell fizetnem a tandíja...

Vissza kell fizetnem a tandíjat így?

Figyelt kérdés

Tavaly elkezdtem egy alapszakot, ahol két félév után (most szeptembertől) átsoroltak önköltségesre. A szakról nem iratkoztam ki és valószínűleg nem is fogok még 2 évig (az ok kicsit bonyolult, a kérdés szempontjából lényegtelen), de tudom, hogy nem fogom befejezni. Ezzel párhuzamosan most vettek fel egy másik szakra, amit viszont be akarok fejezni.

A kérdésem az, hogy a korábbi szakon felhasznált két állami félévemet ki kell fizetnem úgy, hogy nem a szak abbahagyása után egy éven belül kezdek új szakot, hanem mellette az megy mellette fizetősön vagy ez szakváltásnak minősül?

2019. júl. 27. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Párhuzamosan megy a 2, de mi értelme fizetni egy szakot, ha be sem fejezed?!
2019. júl. 27. 11:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Mert amire felvettek, az ugyanabban az intézményben van, viszont ott egy félév 700 000 (az első szakon meg 300 000. Értelemszerűen arra a szakra most csak beiratkozni fogok az első két félév tárgyait pedig a korábbi szakra fogom felvenni és később ingyenesen elismertetem a másik szakon, miután bejelentkeztem ott aktívra.

Erre mondtam, hogy a kérdés szempontjából lényegtelen.

2019. júl. 27. 11:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak az a baj hogy baromi nehéz tárgyakat elfogadtatni, mert attól hofgy a neve ugyanaz, a tanterv még más. nalunk aki ugyanarra a szakra jelentkezett vissza se fogadtak el.minden targyat
2019. júl. 27. 12:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Ugyanaz a tárgy, csak szabválként veszem fel. Ugyanaz a kód a mintatervben, az ottani szaktársaimmal járom végig, csak a rendszerben azon a szakon passzívon vagyok. Sokan kibuknak, elbocsátják őket és következő ősszel újrafelvételinél ugyanezt csinálják, eddig nem volt itt probléma egy tárggyal sem az ilyesmiből.

Pontosan tudom, mit csinálok és biztos vagyok benne. Ha nem lennék, ezt kérdeztem volna.

2019. júl. 27. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!