Lenyegeben statisztikai oka van a nyelvvizsganak 2020tol?
Na mivel 2020tol kotelezo egy nyelvvizsga a felvetelihez, igy azt gondolom ennek semmi ertelme... hisz ha valaki nem tudom..pl lovaribol emeltezik(60%) megkapja a kozepfoku vizsgajat, igy az alapfeltetelt teljesitette is... mondja mar el nekem valaki,hogy ezt hol a francba fogja valaki hasznalni?
"Masik feltetel az emelt, az reszemrol ertheto,semmi kivetni valom, ha egyetemen akarsz tanulni menj jobban bele a dolgokba, jo az emelt"
Pont annyira fogod használni a lovárit, eszperantót, mint egy lengyelt vagy csehet. Ez az igazság. Kisebb nyelvek, de nem kevesebbek, mint a többi kisebb nyelv.
A cél meg sosem a nyelvtudás volt. Eddig sem, ezután sem. Aki azt hiszi, hogy azért kötelező a nyelvvizsga, hogy jobban beszéljünk nyelveket, az naiv (vagy buta).
Mivel a diplomához eddig is kellett a nyelvvizsga nem értem miért van ez a nagy hiszti. Megcsinálod a nyelvvizsgát aztán felvesznek az egyetemre és lediplomázol.
Rengeteg diploma maradt bent az egyetemen a nyelvizsgahiány miatt. Pedig mindenki tisztában volt már a bekerüléskor, hogy kell a diplomakiadásához a nyelvvizsga. Gyakorlatilag ezen emberek képzésének árát kidobta az ablakon az állam ami nem kevés pénz.
A 21. században már annyi ingyenes segédanyag szabadon elérhető, hogy jóformán a nyelvtanulás csak szorgalom kérdése. Egy csepeli kereskedelmi szakközépiskolába (most már szakgimnázium) jártam ahol a 26 fős osztályomból 15 embernek volt nyelvvizsgája az érettségikor.
Nem leszek népszerű de bevállalom.
Azért lesz a nyelvvizsga, hogy a 280 pontos szakokra bekerülő, egyetemre nem való emberekre ne kelljen pénzt költeni. Aki középiskola végére nem képes egy nyavalyás középfokú nyelvvizsgát letenni, az nem igazán való a felsőoktatásba (van példám a családból és baráti körből is). Ott van a közoktatás ami olyan amilyen, van interneten millió lehetőség, csak szorgalom kell hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!