Jövőre szeretnék egyetemre menni, de újból kéne érettségiznem?
Szóval a gimit ellézengtem most már belátom, semmit nem tanultam és ez a bizonyítványomban is megjelent töri infó 5, magyar 3 matek német 2. Elvégeztem egy gépésztechnikus és egy vegyésztechnikus képzést amin már tanulgattam és mind a 2ből 5-ös bizonyítványom lett. de ahogy a felvibe beírtam nincs meg a pontom arra a szakra amire mennék... valami gépész / vegyész / anyagmérnök
matekból legalább kéne egy 4-es ahogy kalkuláltam.
Mára már szinte semmire nem emlékszem matekból az érettségiket nézegettem visszamenőleg a 2-es még most is megtudnám szerezni, de a fölé nem hiszem hogy teljesíteni tudnám.
Gyakorlás itthon elég lenne hogy jobb jegy legyen vagy tanár is kellene ?
Gyakorolj vegyesen középszintű és emelt szintű érettségi feladatlapokat. Majd meglátod, hogy érted-e vagy sem, kell-e matek tanár vagy sem. Ha emeltet stabilan meg tudod írni 85-90%-ra, akkor közép szinten szerintem meg kell lennie a 4-esnek, sőt megpróbálkozhatnál emelttel is ebben az esetben, mert elvileg annak is sikerülnie kell.
Egyébként ha mérnöki szakra mész, akkor a függvényeket, átalakításokat nagyon alaposan nézd át, mert az analízis erre épül és tapasztalatból mondom, hogy nagyon sokan ezen hasalnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!