Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angol egyetemi felvételinél...

Angol egyetemi felvételinél ez mit jelent? (art and design foundation coursera jelentkeznék)

Figyelt kérdés

ezt találtam az entry requirementseknél:

Advanced GCE (A-level) or an AS GCE (AS-level) in Art and Design or equivalent

azt olvastam hogy az érettségi az A levelnek felel meg. Akkor dióhéjban annyi, hogy rajz és vizuális kultúra érettségit kell tennem a bekerüléshez? Ha nagy hülyeség, ne haragudjatok, nem igazán tudom, mi a szituáció

2019. ápr. 7. 17:32
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Igen, a GCE az angol, az A-levels meg az amerikai erettsegi. Ha az kovetelmeny, akkor igen, kell belole erettsegi.
2019. ápr. 7. 17:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Angliában a GCSE-t 16 évesen írják, amikor utolsó évesek High School-ban. Ez nagyjából kisérettséginek felel meg.

Az A-Level pedig a GCSE után van. Ezt általában 16-18 éves kor között tanulják 2 évig, 3 választott tantárgyból. Ez leginkább magyar emelt érettséginek felel meg.

Szóval igen, érdemes szakhoz hasonló érettségit írnod Magyarországon. Bár mindenképp egyeztetnék a helyedben a kiszemelt egyetemmel email-ben. Lehet el tudnák pontosan mondani, hogy hogy számolják át neked a magyar érettségidet és mik kellhetnek még a biztos bejutáshoz.

Bár tudtommal a Foundation course-ok nem adnak BA diplomát, mivel az egyetem első két évével egyenlőek. HnD-vel megegyező papírt adnak. Persze később beszámíthatják ha diplomázni szeretnél. De gondolom ezt már úgyis tudod ha erre akarsz jelentkezni, csak gondoltam szólok, nehogy félreértés legyen.

2019. ápr. 7. 18:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Én úgy olvastam, a foundation course afféle felzárkóztató lenne, és az email jó ötlet, én is gondolkoztam rajta, miért ne?
2019. ápr. 8. 20:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

#3 Jaa akkor Foundation Year-re gondolsz. De van ahol Access to HE a neve.

Igen, ez olyan mint a nulladik év. Elvégzése után mehetsz alapképzésre.

2019. ápr. 8. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!