Külföldön tényleg újra kell tanulni a pénzügy számvitel szakmát?
Attól függ, nem teljesen más külföldön, de biztosan kell magasabb fokú, nemzetközi végzettség, vizsga; nézz körül iskoláknak, és hogy hogyan könyvelnek. Van valami nemzetközi rendszer, ha azt tudnád, biztos menő lehetnél.
Könyvvizsgálóknál dolgoztam korábban, onnan halottam egyetsmást.
Annyira jó lenne, ha az a vaskalapos elképzelés, hogy az OKJ egyenlő egy háromhónapos gyorstalpalóval, meg hogy értéktelen, elfelejtődne ☺
Nem mellébeszélek, egyetemre járok, de a mérlegképes könyvelői OKJ-n 1000x többet kellett tanulnom, mint itt az alapszakon. Megjegyezném azt is, hogy nem 2-3hónap volt megszereznem, hanem 2 évet ölelt fel a pénzügyi-számviteli ügyintézői képzés, további egy évbe telt a vállalkozási mérlegképes könyvelői képzés, ami azt jelenti, hogy 3 évet tanultam érte. Láss csodát, az pontosan ugyanannyi, mint egy egyetemi alapszak (leszámítva a +fél év gyakorlatot..)
Kérdező: ismerek olyat, aki elhelyezkedett OKJ-val, de nem pénzügyi-számviteli ügyintézőivel, hanem vállalkozási mérlegképes könyvelőivel, vagy IFRS könyvelőivel, természetesen csak átképzés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!