Osztrák egyetem? (több lent)
Ha jól emlékszem most már a C1-es nyelvvizsga kell, és nem az érettségit nézik, hanem felvételi tesztet kell írni. Itt tudsz bővebben tájékozódni:
(csak 1 példa, de gondolom neked Bécs lenne a legkényelmesebb)
Amúgy elég nehéz bekerülni, minden évben sokszoros a túljelentkezés.
Bocsi, hogy nem teljesen a kérdésedre válaszolok, de leírom amennyit tudok ebben a témában.
Nem tudom milyen nyelvvizsga az elvárás, de ha Ausztriában akarsz tanulni az egyetemen, ráadásul orvosin, gondolom német nyelven (nem tudom angol képzés van-e orvosin, de te a németet említetted), akkor javaslom inkább a felsőfokot.
Egyébként anyukám párja osztrák és a fia orvosi egyetemre akart menni. Tavaly érettségizett, de nem vették fel. Az osztrákoknál állítólag, amennyire én tudom, nincs külön felvételi az egyetemre, de orvosin van. A túljelentkezés is nagy.
Ezzel nem elvenni akarom a kedvedet, csak leírtam amennyit én tudok. Ennek ellenére persze sikerülhet, én azt tanácsolom, hogy feküdj rá a németre, na meg persze a biológiára, fizikára, kémiára.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!