Befolyásoló tényző ha más országból vagyok de Magyarorszgon szeretnék egyetemre jelentkezni?
Erdélyben élek és még itt tanulok, de ez az utolsó évem és nagyon gondolkodom azon hogy mit szeretnék majd a jövőben.
Arra jutottam hogy szeretnék RENDŐR lenni , megvan a magyar állampolgárságom, de mivel nem Magyarországon végzem az iskolát ezért nemtudom hogy az éretségi mennyire befolyásolja a dolgokat.
Nem nagyon találtam sokmindent ezzel kapcsolatosan hogy mik kellenek meg hogy magyarországon pontosan hol vannka rendészeti egyetemek (főiskolák) valaki tudna segiteni ?
Pontosan mik kellenek oda, mire kell fektetni a hangsúlyt az éretsgin, meg úgy átlagba mire kell odafigyelni?
Akinek van személyes tapasztalata hasonló téren és leírná annak előre is nagyon köszönöm :D
Ha hivatásos rendőr szeretnél lenni, és tisztként akarsz belépni az állományba, akkor igen: egyetemet kell végezned.
Itthon jelenleg az NKE-RTK-n tanulhatsz, ha rendőrként szeretnél dolgozni.
Minden információ megtalálható itt, és a felvi.hu oldalon.
Gyorsan jelentkezz, mert február 15. a határidő!
Semennyivel. A felvételi az központilag szabályzott. Ha eléred a megfelelő ponthatárt (évente változik, a felvételizőktől függ éppen mennyi lesz, de kiindulási alapnak jók a korábbi évek eredményei) akkor felvesznek és elkezdheted a képzést. Úgy tudom rendészetin van kötelező fizikai és pszichológiai felmérés is, illetve a büntetlen előélet kötelező.
Aki szakközépben rendőrnek tanult annak egyszerűbb lesz a "beszokás" mert már tanult hasonló dolgokat, nem lesz minden ismeretlen a számára. De felvételiben mindenki egyenlő esélyekkel indul. Tanulhatsz te művészeti szakközépben is, aztán egyetemre pedig már mérnökire mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!