Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külfölfödön önköltséges...

Külfölfödön önköltséges egyetemen csak a pénz és a nyelvvizsga számít, vagy az érettségit is nézik?

Figyelt kérdés

2019. febr. 5. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön irreleváns az érettségi. Nem tudom milyen szakra szeretnél menni, de általában nemzetközileg elismert tesztekhez szokták kötni a felvételit (mérnökin matekból biztosan kérnek certet), plusz legalább középszintű nyelvvizsga. A pontos információk fent vannak az egyetem honlapján.
2019. febr. 5. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Mi az, hogy külföld? Az Egyesült Királyság is külföld és ott egyáltalán nem irreveláns az érettségi. A többi európai országot annyira nem ismerem, de abban ez alapján szinte biztos vagyok, hogy az Érettségi, mint (Hungarian) "Matura" sok helyen elfogadott. Azt ne gondold, hogy csak úgy be tudsz kerülni bárhová.
2019. febr. 6. 12:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem EU-ban szeretnék. NEM azért kérdeztem, mert szar lesz az érettségim, és hátha így bejutok valahova pénzzel, kedves utolsó.
2019. febr. 8. 06:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Az Usa-ban nem kell az érettségi, ellenben a középiskola valamennyi évvégi jegyeinek átlaga (gpa), SAT/ACT vizsgajegy, nyelvvizsga, tanári ajánlások, pár kérdésre írásban válaszolni kell, lehetséges még interjú. A korai felvételinél már dec.közepén a többinél március közepén kaphatsz ajánlatot, hogy szerencsés esetben felvesznek ha az évvégi jegyeid jelentösen nem romlanak és akkor irják , hogy milyen költséggel fog járni. Ezután vagy elfogadod vagy nem, mert mondjuk máshonnan jobb, kedvezöbb ajánlatot kaptál.
2019. febr. 8. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Ugyan még mindig nem írtad, de ha nem EU a cél, akkor feltételezem, hogy USA-ba szeretnél menni (vagy Kínába vagy Japánba). Ha így van, akkor azt tudd, hogy amerikai egyetemre kétféleképpen lehet kikerülni: Egyik lehetőség, hogy a tanárod ajánlólevelet ír és végigsz. a felvételi köröket (tehát még így sem biztos, hogy bekerülsz). Persze ehhez az kell, hogy csillagos ötös tanuló legyél, mert nyilván a tanárod nem fog hülyét csinálni magából az ajánlólevéllel, ha látja, hogy semmit nem teszel érte.

A másik lehetőség, hogy elvégzel itthon egy alapképzést (BSc vagy Ba) és a mesterképzést már Amerikában csinálod. Ha leteszel egy erős alapdiplomát, akkor ez utóbbival szerintem sokkal könnyebb kikerülni.

A hangsúly azon van, hogy Amerikai egyetemre csak kiemelkedő tanulmányi eredményekkel lehet bekerülni, mert nekik ilyen emberek kellenek. Az sem árt, ha tudsz felmutatni versenyeredményeket vagy releváns publikációkat, ami erősíteni tudja, hogy kellesz nekik.

2019. febr. 8. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként ha rám hallgatsz, akkor felesleges milliókat rááldozni erre, mert nem attól leszel atomtudós, hogy "nagy" egyetemen tanulsz. Sokkal fontosabb, hogy normális oktatóid legyenek és értelmes hallgatói közösség, akik között jól tudod érezni magadat, de erre sajnos csak akkor jön rá az ember, ha bekerül egy rossz közösségbe.
2019. febr. 8. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha van rá lehetöseg erdemes belevagni. Minél nevesebb ill.gazdagabb az egyetem még az is elöfordulhat, hogy akár teljes ösztöndijjal el tudod végezni mivel rászorultsági ösztöndij rendszer müködik.
2019. febr. 8. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!