Európában mennyire lehet elhelyezkedni amerikai diplomával?
Milyen szakon tanulsz, és milyen diplomát fogsz kapni utána?
Ha műszaki, informatikai, akkor itthon biztosan tárt karokkal várnak, hiszen az angol perfektül megy neked, a szakmai tudásod pedig feltételezem megvan.
Ellenben jogi, pedagógiai és egyéb országspecifikus diplomával nem sokra mész sajnos.
Illetve mint ahogy az előző válaszadó is írta, számít azért, hogy milyen intézménytől van a diplomád!
Csinálhatod azt is, hogy végzés után maradsz pár évet szakmai tapasztalatot szerezni, így onnantól már csak az számít egy cégnek, hogy mit, hol és mennyi ideig dolgoztál. Ha amerikai-magyar kettős állampolgár vagy, akkor az EU-n belül bárhol kereshetsz és vállalhatsz munkát.
Köszi a válaszokat!
1. válaszolónak: Alapképzés lenne(bas), ami négy éves, egy floridai state college-ból. Azt tudom, hogy a két éves diplomákat nem fogadják el sajnos.
2. válaszolónak: International Business and Trade a szak neve. Ez egy alapképzés és ahogy említettem state college-ban tanulok. Nem vagyok még kettős állampolgár, jelenleg csak zöld kártyám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!