Ez az angol nyelvvizsga mivel egyenlő? B2?
City and Guilds, Functional Skills Level 2.
Ez angliában megszokott nyelvvizsga, ami ott kint egyetemhez szükséges. Európai szemmel ez mi valójában? B2-es vizsga, azaz középfok?
Eddig nem nagyon találtam róla neten infót, de folyamatosan keresgélek. Valahol azt láttam, hogy a Level 1 az egyenlő a B2-vel, de akkor ez a Level 2 meg C1 lenne?
Komolyan?? Én tavaly nyáron vizsgáztam Level 1-ből Angliában, és bizony City&Guilds van ráírva :D
Idén csináltam a Level 2-őt, és úgy emlékszem azt is ők állítják ki. Szóval nem tudom :/
Ahogy láttam az oldalakon, ez egyenlő az angol GCSE Grade A*-C-vel, ami viszont IELTS-be átváltva B2-vel egyenlő. (Ha C) Akkor gondolom ez is B2, igaz?
Egyébként igen, a level 2 az C1:
Köszi :)
#3 Felmentem a City & Guilds angol oldalára, és simán be lehet iratkozni angol vizsgára. A megszűnés nem csak Magyarországra vonatkozik? Mert én itt Angliában végeztem, rendes iskolába. És amit tavaly kaptam oklevelet, annak is a jobb felső sarkában ott van a nagy felirat, hogy City & Guilds, szóval ezt most nem értem.
Nem, én voltam figyelmetlen, mivel te eleve a Functional Skillsről írtál, az meg nem szűnt meg. De az náluk sem volt nyelvvizsgaként kezelve, hiszen az említett 2015-ben ez volt a honlapjukon:
City & Guilds International English examinations
Withdrawal of City & Guilds International English examinations
Dear Students, Teachers and Partners
Following the recent decision not to re-tender for a Secure English Testing license with UK Visas and Immigration (UKVI), City & Guilds undertook a review of its International English qualifications. This concluded that the existing offer does not align closely enough with City & Guilds’ broader strategy and purpose.
After considering a number of different options, City & Guilds has decided to withdraw its current International English qualifications. This includes International ESOL (IESOL) and Spoken ESOL (ISESOL) qualifications.
Szóval akkor nem C1. Furcsálltam is, mert B2-nek hittem.
Viszont ez a vizsga a GCSE English grade A*-C-vel megfelelő/egy szintű. Így már be lehet lőni valahova, hogy mivel lenne egy szinten?
Én sem. Bocs reptérről írtam és nagyon meg vagyok kavarodva:D
Azt nem értettem, hogy ez egyenlő a GCSE angollal. A GCSE viszont inkább B2-vel azonos, legalábbis IELTS-be átváltva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!