Hogyan tudnék Iránban "Iszlám teológiát és miszticizmust" tanulni? Tapasztalatok?
Ezen az oldalon a meghirdetett "Religion and mysticism" szak érdekelne (kisebb mértékben a "Quranic sciences and hadith" és "History of civilization of Islamic nations" szakok).
Ezt az oldalt találtam még, ahol van "Comparative religions and mysticism" szak: [link]
Az admission és admission requirements részlegeket megtaláltam és elolvastam, de azért érdekelne, hogy ez az egész mégis hogyan működne a valóságban.
Angolul folyékonyan beszélek (emellett van egy 98%-os felsőfokú nyelvvizsgám is), de Perzsául (vagy bármilyen más nyelven) nem beszélek egy szót se.
Továbbá nem találtam meg, hogy az iszlám teológiával foglalkozó szakok elérhetők-e nem-muszlimoknak (feltételezem igen) és nem-irániaknak (ezt viszont nem tudom).
Angol nyelven jó pár vallási és (tényleges) metafizikával foglalkozó könyvet elolvastam -- és ami talán fontosabb, úgy gondolom többé-kevésbé megértettem, mind a nyelvezetet, mind a mondanivalót --, szóval az egyetlen nyelvi akadály a perzsa lenne (feltételezem).
Vannak itt olyanok, akik Iránban tanulnak? Van valaki, aki bármilyen módon segíteni tudna?
Írják, hogy vannak Magyarországról olyanok, akik a teheráni egyetemen tanulnak (meg Romániából is, már amennyire ez releváns magyar szempontból).
Levelezni tudnék velük, de tapasztalatokat nem szereznék belőle. Nem feltétlen csak az egyetemmel kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok, hanem az ottani élettel is.
Én inkább a perzsa főszakot ajánlanám, és nem is biztos, hogy arab minorral. Perzsa főszakosként ugyanis kötelező 2 évig arabot tanulnod, tehát nem tudod elkerülni. Az ELTE arab szakkal pedig egy probléma van, és az egy nyelvtanár, akit nem szeretnék megnevezni. Ott a modern arab nyelvoktatás sajnos nem úgy működik, ahogy kellene.
Egyébként campus mundi ösztöndíjjal ki lehet menni 1 évre Iránba, akár a Teheráni Egyetemre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!