Francia egyetemre tényleg kicsit könnyebb bekerülni magyar diákként?
Nem tudom, mit gondolsz könnyebbnek, és minél?
A magyar diáknak ugyanúgy el kell érnie egy bizonyos pontszámot (ez francia nyelvértés- és írásbelinél nem lehet 14/20 alatt), mint a többi idegennyelvű beiratkozónak.
Már nem emlékszem pontosan, hogy mi kell még hozzá, én Lyonban végeztem, és kb. 30 km.-re laktam a várostól.
Lehet, hogy ma már kérnek valami olyasmit is, hogy a lakhatásra stb. van elég bázisod.
Természetesen kaphatsz ösztöndíjat, de ahhoz nagyon jónak kell lenned, és sok utánajárással kell számolnod.
Milyen szakra szerenél menni?
Mert az sem mindegy a túljelentkezések miatt.
A beiratkozást is ki kell fizetni, bár annak egy részét szerencsés esetben, ha megkapod az ösztöndíjat, visszaadják.
Nemzektözi gazdálkodás vagy nemzetközi kapcsolatok. Ilyesmi szakok érdekelnének.
Várost még nem választottam, de pl. tudom, hogy az Université de Strasbourg-on vannak ilyen szakok és viszonylag jók. Nyilván Lyon-ban, Párizsban stb.-ben is lehetnek.
Már van DALF C1-es nyelvvizsgám, az kiváltja a nyelvi tesztet, ha jól tudom.
Nincs gond a jóltanulással, csak nem tudom milyen átlagtól felfelé érdemes jelentkezni ami a GPA-t illeti.
Jelenleg 70% körül vagyok, de még nincs vége a képzésemnek és felmehet 75-80% körülre. (Jelenleg nem pontosan ilyen szakon tanulok, de szintén közgáz.)
Gondolom kell GMAT-ot írni és nem árt, ha más nyelvből is vannak nemzetközileg elismert nyelvvizsgáim. Illetve korábbi szakmai tapasztalat nagynevű cégeknél szintén kellhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!