Tavaly kiköltöztünk Németországba ha itt elvégzem a 8. osztály utána Magyarországon mehetek gimibe?
Nemetország:7.,8.osztály
Magyarország:gimi(fősuli)
Tudom hogy itt úgy van hogy (Hessen)
•grundschle 1-4.osztály
•Realschule 5-10.osztály
•Gimnasium 10-13.osztály
De magyarországon
Általános 1-8.osztály
Gimi 9-12.osztály
Lehetne hogy itt kint a 7.és a 8.osztály kilyárom otthon meg normálisan gimi?
Ha muszály lenne akkor szombatonkent járnék magyar suliba mert Frankfurtban van minfen szombaton magyar suli.
Így akkor lehetne?
Mégis mi a fenéért akarsz te magyar iskolába járni?
Használd ki a lehetőséget, hogy megtanulhatsz folyékonyan, egyre jobban anyanyelvi szinten németül.
Ne legyél saját magad ellensége!!
Jót tenne neked az a német oktatás.
Köszi☺
csak hogy amit leírtam engem az érdekelne egy igen/nem
Én meg az általánost nem fejeztem be Magyarországon. 8. osztályos voltam amikor kiköltöztünk Angliába, és betettek 9. osztályba. (Mert itt is másként van, és eltér a korosztály is.)
Azóta itt érettségiztem le, ide jártam college-ba, és szeptembertől kezdem az egyetemet. És nem bántam meg 😉
Lett volna esélyem jelentkezni magyarországi egyetemre is, de visszatekintve az ottani általános iskolai oktatásra és körülményekre, valahogyan a hideg is kiráz hogyha belegondolok.
Szóval énis amondó vagyok, hogy fejezd be a tanulmányaidat Németországba. Sokkal jobb az okatás, kevesebb stressz, és jobb elismerés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!