Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen kulfoldi orszagok/varos...

Milyen kulfoldi orszagok/varosok hiresek tovabbtanulas teren?

Figyelt kérdés
Dania, Svajc tenyleg nagyon hires magyarok koreben a tovabbtanulas teren? Mit tudnatok ajanlani?
2018. ápr. 15. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Az USA-ban elég jó képzések vannak (annyi, hogy az orvosi és jogi szakok nem olyan jók), na meg a tandíjak se feltétlenül barátságosak mindenkinek, de sok féle ösztöndíjuk van, szerintem mindenképpen megéri nézegetni.

Angliában is sok jó egyetem van, mondjuk oda most a BREXIT miatt kicsit talán nehezebb a felvétel.

Hollandiában sok jó képzés van, angol nyelvű is elég sok, a tandíjuk megfizethető, ott inkább a megélhetés, ami kicsit húzósabb, de ha tudsz egyetem/főiskola mellett dolgozni, akkor azzal sincs igazán probléma.

Németországban és Ausztriában ingyenes a felsőoktatás, viszot kevesebb angol nyelvű kurzusuk van és szinte mindenhol kéren valamilyen speciális C1 es nyelvvizsgát németből.

Francia-és Olaszországban is vannak jó lehetőségek, ott is inkább a nyelv, ami nehezíti a dolgokat.

De ha meg orvosi, akkor itthon a SOTE, onnan utána külföldön sem szokott lenni gond az elhelyezkedéssel.

2018. ápr. 16. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Hidd el az orvosi eleg jo ott is. Csak mas a kepzesi rendszer...
2018. ápr. 17. 09:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Jaj, nem orvosira szeretnek menni😀 gazdasagi szakok erdekelnek a leginkabb
2018. ápr. 17. 16:13
 4/5 A kérdező kommentje:
(De egyebkent koszi a valaszokat, foleg neked elso)
2018. ápr. 17. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Európán belül ugye Dánia nagyon favorit, mert mindenki megtalálja a magának való sulit:

- akik elhivatottak, azok Európa top egyetemei közé tartozó iskolákban (Aarhus University, Aalborg Universitet, SDU, DTU, és a koppenhágai egyetem) tudnak ingyen komoly, világszerte elismert képzéseket csinálni, egy nyitottabb, angolszász tanulási móddal; azaz gyakorlatias, s nem magolós

- akik külföldre szabadulnának, könnyen be tudnak kerülni, s el tudnak végezni ilyen 'kamu'egyetemeket, mint Zealand, UCN, meg VIA, s a többi, amire a hazai agency-k kiszerveznek több száz embert. Ezekre bekerülni gyerekjáték, soknál még B2-es nyelvvizsga se kell (nem hogy TOEFL), csak középiskolai angolóraszám, s elvégezni se nehezebb, mint otthon egy Edutust, vagy Gábor Dénest. Ezek arra jók, hogy lesz egy külföldi diplomád angolul, s a képzés ideje alatt elsajátíthatod annyira a dánt, hogy kint tudj maradni fixen utána (mert bár tényleg eléggé futottak még sulik, de melót azokkal is tudsz találni).

Magyarok által híresen kedvelt város Aalborg, mivel tán a legolcsóbb nagyváros, s ott van az AAU, meg a már említett kiszervezős irodák által imádott UCN is.

Én is abban a városban tanulok, AAU-n, mesterszakon, s még aalborgi magyarok közösség is van. Na meg kéthetente hallok random magyar szavakat.

Dánián kívül még ugye Ausztria a menő (közel van, nem annyira drága, s németül sokan tudnak), Hollandia (fizetős a suli, de abszolúte jó áron), Németország, s UK (mert bár embertelenül drága a suli, de elég jó diákhitel konstrukciójuk van, amivel megéri az alapszakos diploma; az mesternél nem használható).

2018. ápr. 20. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!