Valaki be tudná nekem mutatni a Skóciai, Angliai (plusz még a magyar) egyetemeket?
Példának linkelek egy Skóciait meg ágy Angliait.
Ugyebár a lakhatásért fizetni kell
University of Edinburgh
Angliában 6000 körül vannak a privátok és a többi meg 9250ig fölmegy egy èvben. Mellé hogy ha Londonba akarsz jönni kb 12000 lakhatás. Inkább ne Londonba gyere ha nem tudod megfizetni.
A Leeds-I egyetemet ajánlom benne van a top egyetemek között Angliában és olcsóbb a lakhatás.
U.i ezt mind megnézhetted volna te is. Minimális angol és google tudás kell hozzá, minden le van írva és minden egyetemnek van Weboldala.
Az a diákhitel, Angliában nagyon kedvező a diákhitel, de azért mégiscsak hitel, ha nem muszáj, ne vedd fel..
Nos, a skót egyetemeken változó, hogy van-e tandíj, de olcsóbb egy eu-s diáknak, mint egy britnek. Mindkét terület egyetemei eléggé multinacionálisak, sokféle nemzetiségű emberrel lehet találkozni.
Nem tudom mennyire vagy tisztában az alap dolgokkal:
- personal statement (motivációs levél szerű, bemutatkozás)
- tanári ajánló
- nyelvvizsga: IELTS, TOEFL
Nem kell megijedni az EU-ból kiválós dolognak, több egyetem kijelentette, hogy ugyanolyan körülményeket fog biztosítani ez eu-s diákoknak, a következő tanévre biztosan. Elég sokat veszítenének az egyetemek, kötnek majd megállapodásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!