Dániai egyetemek?
Aki volt/van Dániában és már volt tapasztalata a Dániai egyetemen azok mit ajánlanak?
- Igaz hogy Europais állampolgároknak ingyenes?
- És milyen ott dolgozni, az egyetem mellett?
- Melyik egyetem az ami megéri menni? Melyik városba?
- A lakhatás a munkához képest lakható?
- Filmes szakra megéri odamenni?
- Igaz hogy Europais állampolgároknak ingyenes? A legtöbb igen, az enyém legalábbis teljesen az volt. Könyveket kellett csak vennem (bár tök felesleges volt, kidobott pénz).
- És milyen ott dolgozni, az egyetem mellett? Nehéz. 10 óra heti munka utá jár az SU (állami támogatás), így ha van jó munkád, vígan meg lehet élni. Találni viszont elég nehéz, főleg kisebb városokban, főleg nulla nyelvtudással. Ha szerencsés vagy és strapabíró, fogsz találni, csak sokan kihasználják, hogy kell a meló (mint mindenhol, hozzátenném).
- Melyik egyetem az ami megéri menni? Melyik városba? Én nem jól választottam, elég rossz, túl könnyű egyetemre mentem. (Miért baj, hogy könnyű? Mert a legalja nép is simán átmegy mindenen, semmi súlya semminek). Ennek jobban utána néznék, ha ma jelentkeznék. Sok nagyváros van, persze Koppenhága alapvető választás, bár drágább, és lehet, ami neked megfelelő egyetem, nem ott van.
- A lakhatás a munkához képest lakható? Ezt nem pontosan értem. Drága nagyon a lakhatás, én 120 ezer forintot fizettem egy lyukért. Persze ez kinti viszonylatban meg munka mellett aprópénz körülbelül. Na jó, a fizetésed harmada.
- Filmes szakra megéri odamenni? - Van egyáltalán? Olyan, ami fogad külföldieket, angolul oktatják és lehet jelentkezni? Biztosan van választék ezen a téren is, bár nem tudok a konkrét szakról semmit, nagyon kreatív nép... :)
Én Koldingban voltam az IBA-n, nem túl sok mindent tanultam, csak beleöltem egy csomó pénzt és energiát. Meg lelkileg leroncsolódtam. Ha most mennék, tuti szereznék valami klassz munkát még nyár elején, aztán gennyesre keresném magam, és bejárnék iskolába is. Vagy máshova mennék alapból.
Aztán sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!