Vegyész/vegyészmérnöki képzés Dániában?
Sziasztok!
Van közöttetek olyan aki vegyész vagy vegyészmérnöki képzésen vesz részt Dániában és feltehetnék neki pár kérdést ezzel kapcsolatban? Akik más szakon de Dániában tanulnak azok ha leírják a véleményüket a dániai életről és oktatásról azért nagyon hálás lennék .
Előre is köszönök minden választ :)
Szia! Én ugyan nem (még) nem Dániában tanulok, de ha befejezem itthon a sulit, ki fogunk menni apa után.
Azt hallottam, meg ismerőseim is vannak, akik ott tanulnak, hogy nagyon jó, színvonalas az oktatásuk, sokkal gyakorlatiasabb, mint a mienk, teljesen ingyenes mimden része, DE a szálláshelyek/koleszek irtó drágák. Ha kimész elvárják tőled, hogy megtanuld a nyelvület. Számtalan ingyenes módon biztosítják ezt. Én a helyedben Dániát választanám. Sokkal élhetőbb ország,mint bármelyik másik.
Utsó: de, ppont hogy tele van migránssal :D :D Ellenben kezelték a helyzetet (ingyenes nyelvoktatás van 2 évig, amivel pl ők is élnek).
Nem vegyészt, de Dániában tanulok, Aalborgban (nem, nem a béna UCN-en, hanem AAU :D), mesterszakon.
ÉG ÉS FÖLD a különbség a hazaihoz képest (otthon BSc-ztem). Van pénz az oktatásban, ezért komoly színvonalon megy. Sok a vendégelőadó a 'valós életből', komolyabb a jobb egyetemek kapcsolatrendszere valós cégekkel, akiket bele is vonnak az oktatásba, stb stb.
Az élet meg... drága és sokat esik :D Az emberek segítőkészek, de eléggé 'straight forward'-ok.
Sokan 'bunkónak' titulálják a dánokat, pedig nem azok, csak nem cukrozzák a sz.rt, hanem elmondják a tutit. A dán humor erősen a szarkazmusra épül.
De tényleg borzalmasan sokat esik.
S előzőt cáfolván megint, nagyon multikulti a hely, szóval ha sok MTVA-t néztél, akkor nem feltétlen ajánlom. Persze a valóságban nincsenek ilyen alapú problémák (csak Koppenhágában, de ott is inkább csak a motorosbandákkal vannak rosszban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!