Szeretnék egy évet Kanadában tanulni, hogyan tehetem meg ezt egyetemistaként?
Kanadába már nem fogsz csak úgy kijutni... sokkal nehezebb a dolog.
Egyetemednél kell érdeklődni, hogy milyen lehetőségek volnának.. milyen feltételekkel.
Nem konkrétan nálad, hanem alapból mondom, hogy a vízum miatt inkább EU-n belüli kapcsolatokat alakítanak ki az egyetemek elsősorban. Intéztem már kínai diáknak magyar vízumot meg vicaversa, volt vele bőven munka hogy minden papír időben meglegyen. Az ilyenek miatt hallassz inkább az erasmusról csak.
Az egyetemen érdeklődj van-e ösztöndíj programuk Kanadába bármilyen egyetemmel. Ha van akkor a továbbit ők elmondják, ha nincs akkor meg nem tudsz menni az egyetem által csak ha fogod magad és kint beiratkozol egy egyetemre. HÖK szokta tudni ki mit intéz azért az a legegyszerűbb ha tőlük kérdezed meg először, de erasmus+, campus mundi vagy hasonlót intézőnek is írhatsz hogy téged ez érdekelne tudnak-e segíteni vagy tudják-e kik intézik az egyetemen belül az ilyen programokat. Nálunk pl csak az USA-ba van ösztöndíj az amerikai országok közül, nincs Kanadai partneregyetem így tőlünk nem lehetne menni, de mivel nálunk nincs gyógytornász szak biztos máshol tanulsz. Olyat kell kérdezned aki konkrétan az egyetemeden belül tudja a lehetőségeket, ezt gyk-n nem fogod megtudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!