Should I stay, or should I go?
Nos, az a nagy dillemmám van, hogy nem tudom eldonteni azt, hogy a nyáron itt maradjak dolgozni egy tök jó helyen, vagy menjek ki amerikaba dolgozni egy aranylag jo helyen, ugyanannyi pénzért.
Reszletesebben azert lenne jo 3 hónapra Amerikaba menni, mert akkor jobban menne az angol. Azonban, ha maradnek akkor nem maradnek ki a nyarbol a haverokkal. Ha a pénzt nézzük kb ugyanannyit tudnék itthon keresni, mert az amcsis storyban elviszi a penzem felet a szallas es hasonlok.
Mindezek mogott ott áll az is, hogy szeptembertől Dániában szeretnék tovább tanulni, ahol angol oktatas folyik. Kérdések:
Maradjak es bulizzak a nyaron?
Vagy USA, ami nagy lépés lenne, de ugyanannyi penzert mintha itthon maradnek?
Illetve, ha szeptembertol Dániában tanulok, akkor mennyire ciki, ha még csak közép szinten leszek angolból és nem értem majd a tanárt?
Mennék.
-Gyenge az angol tudásod... ami nem azért lesz ciki, mert másokkal is nehezebben fogsz beszélgetni.. hanem mert azon kapod magad, hogy nem érted, amit a tanár mond. Nem érted a jegyzetet és még kérdezni sem tudsz.
Minden egyes vizsgánál majd 2x annyit kell tanulnod, hogy angolul ragadjon meg..
Szóval nem ciki, hanem ultra nagy szívás!
3 hónap Amerika, azért nagyot dobna rajtad!
-Tanulnád az önállóságot, ami sokat fog segíteni.
-Amerikában lehet megváltozna egy picit a felfogásod és új dolgokat látnál, talán a terveidet is megváltoztatnád.
Elso, koszi a valaszt. Pont arra vartam, h vki azt mondja h menjek.
Masodik: ez nem a camp leaders, hanem egy masik ceg. Ők egeszen pontosan vizimentoket kuldenek ki, szoval ennis az leszek😄
Múltkor olvastam ilyen vízi mentős amerikai diákmunka tapasztalatot és hát nem irt túl sok jót az illető
Én camp leadersön keresztül szerettem volna menni nyáron, de anyukám nem engedte..
Én mennék
Dániában csinálom a mösterszakom, komoly egyetemen (AAU, nem pedig ilyen UCN, meg más, kiszervezős).
Nekem spec rengeteget segített az, hogy 2016-ban 7 hónapot töltöttem el Kanadában, szintén táborosdival (CCUSA), mert egy olyan masszív angol tudást tudtam össze szedni egy ~B2+-ról, hogy hazajövetelem után rittyentettem egy 105 pontos TOEFL iBT-t.
Ja, USA-ban meg szerezz be pár könyvet angolul ;) Mivel nálunk wifi nem volt, csak főépületben, így én spec lefekvés előtt mindig olvastam, angolul. Nem voltam sose könyvmoly, de 2 hónap alatt 'megkajáltam' vagy 2000 oldalt, és ez is nagyon tud segíteni angollal.
Amúgy ha UCN, VIA, meg ilyesmire mész ki, ott nem fogsz negatívan kitűnni a B2-vel, mert a legtöbb bemenőnek kb B2 - C1 szintje van. De ha valami presztizsebb hely, akkor lehetnek bajok. S ugye a több mindig jobb ilyen téren
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!