Szerintetek milyen nehéz bejutni a marosvásárhelyi orvosira?
Valószínűleg nem nehéz. Úgy hallottam, hogy előkészítő könyvet lehet venni a felvételihez és azt kell megtanulni, az érettségi és a középiskolai eredményeid pedig alig számítanak. Nekem úgy tűnt - és sokan ez alapján felvételiznek oda is -, hogy egyszerűbb, mint a magyar orvosira bekerülni, de mivel soha nem próbáltam, ezen a benyomáson felül nem tudok megalapozottabb véleménnyel szolgálni.
Azt viszont garantálhatom, hogy ha azért választod ezt az egyetemet, mert elvileg egyszerűbb bekerülni (még egyszer megjegyzem azért, hogy ezt nem tudom biztosra :D), mint itthon, akkor nagyon kitolsz magaddal. Szerintem most nagyon jó helyen mozognak a magyar orvosi egyetemek ponthatárai és a felvételi követelmények; kb pont olyan alapokkal vesznek fel, amivel jó esélyed van venni az első év akadályait. Nekem a két emelt érettségi nagyon jó tapasztalat volt abból a szempontból, hogy megtanultam effektíven tanulni és felkészülni egy (illetve több, egymást követő) nagyobb horderejű vizsgára, és utólag elmondhattam magamról, hogy meg tudtam csinálni. Én kábé nem a középsuli, hanem az érettségi készülés tapasztalatait vittem tovább az egyetemre, és sokat segített az effektív tanulásom kialakításában, arról nem is beszélve, hogy az alapozó modulban sok helyen visszaköszön a középsulis biosz, kémia és fizika, ezért nem árt ezeket tényleg alaposan megtanulni.
Ráadásul a magyar felvételi is bőven teljesíthető, ha jól osztod be az idődet, akármilyen képességeid is vannak.
Nem ismerhetem pontosan az indokaidat, de ha ez benne van a gondolkodásodban, akkor arra biztatlak, hogy ne "kibújni" meg "elmenekülni" akarj. Ha elsőre nem sikerül a magyar felvételi, inkább próbáld meg még egyszer, mert az is simán benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!