Felvehetnek az Oxfordra?

Figyelt kérdés
2017. dec. 16. 16:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem tiltja törvény.
2017. dec. 16. 16:55
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Ha van rá olyan 30-40 milliód és kb anyanyelvi szinten beszélsz angolul, valamint a SAT tesztet is jól írod meg, akkor simán.
2017. dec. 16. 17:18
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

#2 Nem kell kőgazdagnak lenni hozzá. Nyilván tudás kelleni fog, de a magyarok is képesek azt megütni.

Például:

[link]

2017. dec. 16. 17:52
 4/12 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó, hiába pontozol le..én kint végeztem, és igen csak borsos összegek vannak. Még ha kap ösztöndíjat a tandíjhoz, a legolcsóbb kollégium is 150 ezer kb, plusz ugye megélhetés, bérlet, esetleg ruhák, bulik, kötelező programok, utazás stb.

Nekem az egy év körülbelül 2 millióba került úgy, hogy teljesen költségmentesen tanultam, hála a kiemelkedő tanulmányi és kutatási eredményeknek. De ez kb a tanulók 5%-a.

2017. dec. 16. 18:05
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
Támogatottra 0.1% esélyed van kb., mert az Oxford tipikusan az a hely, ahova gazdag családok gyerekei mennek fizetősen. Ha lenne is esélyed, akkor is elveszik előled a helyet.
2017. dec. 19. 18:38
 6/12 anonim válasza:
0%
Keresnek takarítónöt is, annak biztos elmész
2017. dec. 22. 00:42
 7/12 anonim ***** válasza:
41%
Persze, hogy felvehetnek. A követelményeknek meg kell felelni, az iskolának kell írnia ajánlást, a felvételi teszten jól kell szerepelni és bent vagy. Ez ugyan nem kis munka, de jó esetben a diák 4 évet készül erre. Diákhitelt fel tudod venni, ezen felül a kollégium és a költőpénz az amire kell költeni. Mondjuk ez jobb esetben is havi 200ezer fölött van. Viszont vállalhatsz diákmunkát, suli közben részidőben, nyáron teljes állásban.
2017. dec. 22. 01:24
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk az érdekelne hogyan fog keresni részmunkaidőben diákként 200 felett, hogy el tudja tartani magát. Meg egyébként hogyan lesz ideje tanulni is mellette? Fel kell fogni, hogy az Oxford egy olyan hely, ahova külföldi csak úgy megy ki, hogy van a háta mögött egy nagyon jól kereső anyuci és apuci, aki fizetni tudja a tanulmányait+megélhetését. Sajnos az átlagos magyar család az nem ilyen.
2017. dec. 22. 01:48
 9/12 anonim ***** válasza:
54%
Ha reggelente elmegy kocsmát takarítani 3 órát és mondjuk £8 fizetnek óránként, azzal havi £722 bevétele lesz ami még adómentes, vagy elmegy 2 napra a mekibe és ugyan ott tart. Alapból kevesebb az óraszám, általában 3 napot kell bejárni, tehát emellett még 2 szabadnapja is marad. Egyébként az Oxford és a Cambridge ugyan olyan nehéz mint a többi top 20 egyetem és mondjuk a U. of Sussex vagy a U of Manchester-re már nem mondja senki, hogy csak az elitnek van.
2017. dec. 22. 03:19
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként nem tudom, hogy mi miatt lett mindkét válaszom 0%. Nem egy magyar jár az Oxfordra. Én Angliában élek már 4 éve. A városban ahol lakom 2 egyetem is van és sok ismerősöm van (európai és európán kívüli is) akik az egyetem mellet dolgoznak. Nem lehetetlen, csak utánajárást és kitartást kíván. Én a Cambridge nyílt napján voltam. A szak ami tetszik A*AA-t kér nekem várhatóan A*A*A* eredményem lesz, tehát a felvételi feletti pontok. Emellett már csak a felvételi lenne az amin helyt kellene állni, mert a nyelvvizsgám már megvan. Mondjuk pont nem az Oxfordra vagy a Cambridge-re szeretnék menni, mert bár a legjobbak, de azt a szakot amire szeretnék menni, ott csak a harmadik évre lehetne szakosodni, ami nekem nem tetszik. De utána néztem mindkettőnek. A tandíj az olyan mint bármelyik egyetemen, a megélhetés az egyedüli probléma. Viszont éltem Londonban is és Londonhoz képest Oxford sokkal élhetőbb diákváros. Én NEM csak az elitnek van.
2017. dec. 22. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.