Hollywoodi filmszínészkedéshez melyik a legjobb iskola?
Nagyon kicsi (~4 éves) korom óta hollywoodi filmsztár akarok lenni. Eddig jártam színitanodába meg statisztálni is és imádtam, de most abbahagytam a tanulás és főleg az angol kedvéért. Érettségi után (10.-es vagyok most) Los Angelesbe akarok menni színészetet tanulni.
Az álmom persze a Juilliard lenne, de az nagyon drága, egyrészt, mert New York-ban van, másrészt meg 4 éves képzés, és én csak 1-2 éves suliban gondolkodhatok. :(
Ezek jöhetnek szóba:
New York Film Academy - Los Angeles Campus:
Stella Adler:
AMDA:
American Academy of Dramatic Arts:
Ezek közül melyikbe érdemes járni? Szeretném majd színészként megkeresni a tandíjam árát és visszaadni a szüleimnek, mert ők igazából nem nagyon vannak oda az ötletemtől. Köszönöm a válaszokat!
Még nagyon fiatal vagy...
Az életről kéne először tanulni.
Először is azt kéne tisztázni, hogy az amit te akarsz csak nagyon kevés embernek adatik meg.
A színészek 99%-a csupa ZS kategóriás filmben játszik, ott is felejthető mellékszerepeket.
Ez nem jelent sem sok pénzt, sem csillogást, sikert, stb.
Rengetegen vannak, akik dolgoznak, mellette járkálnak meghallgatásokra és bármit megtennének egy kisebb szerepért is.
Te miért lennél jobb a többségnél?
Azt hiszed, hogy ezek az iskolák biztos sikert ígérnek számodra? Ha úgy volna, akkor mindenki ide akarna járni és megfizethetetlenebb tandíjak lennének.
Először is elkell menni egy komolyabb színészhez/hazai meghallgatásokra, hogy kapj egy elfogulatlan véleményt a teljesítményedről.
Attól nem leszel jó színész, hogy te akarod de közben tehetséged meg nulla...
Szóval:
Egy profi/profik őszinte véleménye
Tökéletes angol tudás
B és C terv mellette
Majd utána lehet kiköltözni, eljárni meghallgatásokra és hátha bejön.
Jelenleg egy magyar származású hollywoodi filmsztárt sem tudok mondani. :)
Járok színitanodába, az ottani tanáraim szerint van affinitásom a színészethez. Két kicsi szerepet már kaptam színházban, az egyik tanárom vitt be.
Az angolt most tanulom, szeptember óta heti 3-szor járok külön angolra és minden szabadnapomon egész nap tanulom, vannak kifejezetten akcentussal foglalkozó anyagaim is, amiket mindennap hallgatok. Nagyon szorgalmas és elszánt vagyok ezen a téren. :)
Van B, C, sőt D és E tervem is, de amíg nem merítem ki az összes lehetőséget arra, hogy megvalósítsam az eredeti ötletemet, addig leginkább arra szeretnék koncentrálni.
Értem, hogy nehéz bekerülni Hollywoodba, de azt meg tapasztalatból tudom, hogy itthon szinte lehetetlen. :( Ide talán még jobban kellenek a kapcsolatok, mint Los Angelesben.
Egyébként tovább kutattam egy kicsit, így a NYFA és az AMDA ki is esett, most már csak Stella Adler és az AADA maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!