Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tudnék így menni Erasmura...

Tudnék így menni Erasmura szerintetek?

Figyelt kérdés
Másodéves vagyok most (harmadéves lennék, csak az elsőt passziváltam), érettségi óta magamat tartom fenn, tehát nyáron/szünetekben főállásban, suli közben meg heti 25-30 órában dolgozom. Így éppen kijövök, de félretenni nem tudok. Volt már sajnos, hogy diákhitelhez is kelett nyúlnom, de többet nem szeretnék felvenni, ha nem muszáj. Úgy tudom, 4-500 euróval támogatnak, de ez legtöbb helyen az albérletre se elég. Van esély, hogy Erasmus mellett kint is tudnék dolgozni? Pl bolti eladóként vagy vendéglátásban... vagy így tegyek le róla?
2017. okt. 3. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Így semmi értelme.
2017. okt. 3. 21:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Erasmusnak nem ez a lényege, hogy kimész egy idegen országba dolgozni és a maradék idődbe meg marad a tanulás (lényegében a kontakt teremtésre, kultúra megismerésére, Erasmusos programokra nem maradna időd, pedig pont ezekre kellene helyezni a hangsúlyt).

Szerintem keress valakit magad körül, aki volt kint mostanában, lehet fog tudni mondani pár tippet ezzel kapcsolatban.

2017. okt. 3. 22:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia,

Hasonló helyzetben vagyok, mint te, és én megyek Erasmusra. Kapsz esetleg szoctámot, tanulmányi ösztöndíjat? Mert az jól jöhet, illetve megpályázhatsz kiegészítő támogatást, ami plusz 200 euro havonta. Én egyébként egy elég drága helyre megyek, de sokat dolgoztam az évek során, így szerencsére van megtakarításom, meg a kolesz ott kinn "csak" 300 euro/hó körül van, így marad 200 euro kajára. Nyilván nem bulizni megyek ki, így arra nem baj, ha nem jut.

Biztos, hogy olyan drága kinn a szállás? Csak van olcsóbb...

2017. okt. 22. 17:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia,

Te hova mész?

Én Spanyolországba mennék szívesen, mert spanyolul beszélek felsőfokon, angolom valamivel gyengébb. Esetleg olasz jöhetne még szóba, de úgy tudom, az még drágább ország. Észak engem annyira nem vonz...

2017. okt. 23. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!